Başbakan seçime mi hazırlanıyor?

Başbakan Erdoğan, partisinin Orhangazi teşkilatının kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş üzerinde yükselttiklerini kaydederek, ”3Y” adını verdiği yolsuzluklarla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasakla mücadele konusuna önem verdiklerini vurguladı.


”Biz göreve gelmeden önce Türkiye’de neler vardı?” diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


”Hafıza kayıtlarınızı samimiyetle gözden geçiriniz. Bizim icraatlarımızla ilgili olarak, bunlar olduysa oldu, samimiyetle söyleyin, olmadıysa olmadı. Olmadıysa sizler de deyin ki, ‘Koskoca Başbakan sana yakışıyor mu?’ Gelsin bütün milletin huzurunda bize ‘yalan söylüyorsun’ desin. Sandık yaklaşık 2 yıl sonra önünüze gelecek. Geldiğinde de bizden öncekileri nasıl siyasi mevta haline getirdiyseniz, sandık denilen o mezara gömdüyseniz, o zaman bizi de gönderirsiniz. Bu izin en tabii hakkınız.  Eğer o gün asgari ücretle aldığınızı bugün alamıyorsanız, daha gerilediyse veya aynı seviyede kaldıysa bize cezamızı verin. Ama yok, daha ileriye götürdüysek o zaman sandıkta vefanızı gösterin.”


Türkiye’de kendisine güvenemeyenler olduğunu ifade eden Erdoğan, ”Affedersiniz, kendi korkaklıklarını, kendi ürkekliklerini kalkıp bu iktidara mal etmek isteyenler yok mu bu ülkede, var. Önce onların haddini bilmesi lazım. Bu iktidar Allah’tan başka kimseden korkmaz. Bunu bilmeleri lazım. Bizim iki hesabımız var. Bir halka, iki hakka. Biz bu hesabı vermenin muhasebesini yapıyoruz” dedi.

1028410cookie-checkBaşbakan seçime mi hazırlanıyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.