Başbakan somut tekliflerle ABD yolcusu

Samanyolu TV’de dün akşam canlı yayına katılarak soruları yanıtlayan Erdoğan, ABD’ye yapacağı ziyarette ”Stratejik ortaklığın gereği neyse bunları görüşeceklerini” belirtti.


ABD’den terörle mücadelede somut adımlar bekleyip beklemediklerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, bu konuların konuşulacağını, Türkiye’nin bazı somut teklifleri olacağını bildirdi.


Erdoğan, ”Süreci daha da hızlandırmaktan yana olduğumuzu tekrar hatırlatacağız. Çünkü artık bunlara tahammül noktasında değiliz. Bir an önce terör örgütünün silahı bırakmasının gereği üzerinde ısrarla duracağız. İnanıyorum ki bu konuda bir netice alacağız” diye konuştu.


TALABANİ’YE YANIT


Erdoğan, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin açıklamalarıyla ilgili olarak da, ”Açıklamalarını talihsiz açıklamamalar olarak görüyorum, bulunduğu makam itibariyle. Çok çirkin açıklamalar. Özellikle de Türkiye’yi çok iyi bilen, Türkiye’yle geçmişteki münasebetleri çok iyi yaşayan birinin böyle açıklamaları geçmişine ters düşen, geçmişi unutan ifade tarzı… Sayın Talabani Irak devlet başkanı, sözleri haddini ve maksadını aşıyor”dedi.
 

1033970cookie-checkBaşbakan somut tekliflerle ABD yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.