Başbakan yağmasa da gürledi…

Başbakan Erdoğan, Citi Group tarafından Monaco Paris Otel’de düzenlenen Avrupa Kredi Konferansı’nda, aralarında Danske Bank, Fortis Bank, Erste Bank, Credit Agricole, Norges Bank, AKSA, Syd Bank gibi Avrupa’da faaliyet gösteren üst düzey 450 civarında yatırımcı kuruluşun temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.


Alınan bilgiye göre Başbakan Erdoğan, konuşmasında 3 Ekim 2005’te AB ile Türkiye arasında başlayan müzakere sürecinde Türkiye’deki yatırım ortamı ve teşviklere değindi.    


AB üyeliğine doğru kararlı adımlarla ilerlediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:


”AB üyeliğine uzanan 42 yıllık yolculuğumuzun önemli bir merhalesini geride bırakmış olduk. Bu herkesin kolaylıkla atamayacağı dev bir adımdır. Katılım müzakerelerini başlatma kararı, AB açısından da son derece önemlidir. Bu kararıyla AB, küresel güç olma iddiasını açıkça göstermiştir, etki alanını genişletmiştir. 3 Ekim 2005’te başlayan müzakere sürecinin uzun ve bazen de zorlu olacağının farkındayız. Ancak kararlılığımızın, bu yolculuk sırasında karşımıza çıkabilecek güçlükleri aşmamızı sağlayacağına tereddütsüz inanıyorum. Müzakerelerin tamamlanmasıyla üyelik dışında başka hiçbir seçeneği kabul etmeyeceğimizi hatırlatmak isterim.” 

1028580cookie-checkBaşbakan yağmasa da gürledi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.