Başbakan’a AKP’li zenginleri sordu

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AKP döneminde zenginleşenlere yönelik açıklamaları meclise taşındı. DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ne verdiği soru önergesinde, Kurtulmuş’un geçmişte Erdoğan’la aynı saflarda siyaset yaptığını belirterek Vatan Gazetesi’nde yer alan açıklamalarını Başbakan’a sordu.

AKP YOLSUZLUKLARLA ANILMAYA MI BAŞLADI?

Kurtulmuş’un, “En çok dikkatimizi çeken, ‘yolsuzluğa ve yoksulluğa’ hayır diyerek iktidara gelmiş bir ekibin zamanla devletçi reflekslerle yasakçılığa savrulması ve yolsuzluklara bulaşmasıdır. Yolsuzluklarla mücadeleyi taahhüt eden bir parti, yolsuzluklarla anılmaya başlamıştır” şeklindeki ifadelerini meclise taşıyan Yağız, Başbakan Erdoğan’a “SP Genel Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un, ‘yolsuzluğa ve yoksulluğa hayır diyerek iktidara gelen ekibinizin yasakçılığa savrulduğu ve yolsuzluklara bulaştığı’ yönündeki değerlendirmesini nasıl karşılıyorsunuz? Partiniz, Sayın Kurtulmuş’un iddia ettiği gibi, ‘yolsuzluklarla mücadele etmek yerine yolsuzluklarla anılmaya’ mı başlamıştır?” sorusunu yöneltti.

ARABAYI RÜYASINDA GÖREMEYENLER CİPTEN İNMEZ OLDULAR

Kurtulmuş’un, Vatan Gazetesi’nden Aydın Ayaydın’a verdiği röportajda, AKP iktidarı sürecinde servetin el değiştirdiğini ve AKP yandaşlarının zengin olduğunu belirterek, “Rüyasında Murat marka araba görmemiş olan sonradan görme zenginler ‘cip’lerden inmez olmuşlardır. (…) İktidar, yandaşlarını zengin eden, sonradan görme cip modasına uyan bir görünüm kazandı. Halkı unuttu” ifadelerini kullandığını belirten Yağız, “İktidarınız döneminde zengin olan kişiler kimlerdir? Servet nasıl el değiştirmiştir? Kimlerden kimlere geçmiştir? İktidarınızın halkı unuttuğu görüşüne katılıyor musunuz?” sorusuna yanıt aradı.

İKTİDAR MEDYAYI ESİR ALDI

Önergesinde, Saadet Partisi liderinin, “bunları yazmaya çalışan medya üzerinde iktidarınız tarafından baskı oluşturulduğunu kaydettiğini de vurgulayan Yağız, Kurtulmuş’un “İktidar medyayı esir almıştır” sözlerine atıfta bulunarak, “bu sözler çok ciddi bir iddiayı içermektedir. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu durum, özel olarak basın özgürlüğü ve genel olarak da ‘açılım’larla güçlendirilmeye çalışıldığı belirtilen ülkemiz demokrasisinin geleceği açısından ciddi bir risk oluşturmuyor mu?” diye sordu.

1501430cookie-checkBaşbakan’a AKP’li zenginleri sordu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.