Başbakandan, cumhurbaşkanına kulis

Fransa’da bir radyo kanalına konuşan Kouchner, AB ülkelerinin şu andaki önceliğinin, anayasa yerine geçecek basitleştirilmiş AB sözleşmesinin hazırlığı olduğunu hatırlatarak, Sarkozy’nin bu yüzden Türkiye konusunu geri plana attığını ifade etti. 

Sarkzoy’nin Türkiye konusundaki fikrini değiştirmesi, kendisiniN bir rol oynaması gerektiğine inandığını ifade eden Fransız bakan, “Sarkozy’nin Türkiye konusundaki tavrı şu anda temelde değişmedi, o da benim fikrimin değişmediğini biliyor” dedi. 

Gelecek ay başında Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirten Fransız bakan, Sarkozy ile Türkiye konusunda “tartışmadıklarını”, bu konuyu “diyalog” yoluyla ele aldıklarını ifade etti. 

“Sağcı hükümetin solcu dışişleri bakanı” olarak görev yapan Kouchner, Sarkozy görevi ilk teklif ettiğinde de Türkiye’nin AB üyeliği konusunda cumhurbaşkanından farklı düşündüğünü söylemiş ve bu konudaki görüşlerinden taviz vermeyeceğini bildirmişti. 

Seçim kampanyasında Türkiye konusunu öncelikle gündeme getiren ve Ankara’nın tam üyeliğine karşı çıkan Sarkozy, geçen ay doğrudan tam üyelikle ilgili olmayan 30 müzakerele faslının açılmasına engel olmayacağını söylemişti. 

Sarkozy, yine geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’nin üyeliği için referanduma gidilmesi şartını içeren anayasa maddesindeki değişikliğe karşı çıkmayacağı mesajını vermişti.
  

1158360cookie-checkBaşbakandan, cumhurbaşkanına kulis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.