Başbakan’dan Evrensel Gazetesi’ne dava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli toplantılarda partililerle birlikte söylediği “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini değiştirdiği yazısındaki ifadeler dolayısıyla, Evrensel Gazetesi Köşe Yazarı Yücel Sarpdere ve gazete aleyhine 10’ar bin YTL’lik tazminat davası açtı.


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin tarafından Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde, Evrensel Gazetesi’nde 3 Mart 2006 tarihinde, Sarpdere’nin kaleme aldığı “Beraber yürümüşlerdi o yollarda” başlıklı bir köşe yazısı yayınlandığı belirtildi.


Sarpdere’nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Erdoğan’ın tutumunu eleştirdiği yazısında, ağır hakaret içeren ifadelere yer verdiği belirtilen dilekçede, bu ifadelerin “basın özgürlüğü, hoşgörü ve eleştiri sınırlarını aştığı, küçük düşürücü, aşağılayıcı ve iftira niteliği taşıdığı” kaydedildi.


Erdoğan’ın partililerle söylediği “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının değiştirilerek kaleme alındığı köşe yazısı dolayısıyla manevi tazminata hükmedilmesinin tüm şartlarının oluştuğu belirtilen dava dilekçesinde, Evrensel Gazetesi Köşe Yazarı Sarpdere ve gazete hakkında 10’ar bin YTL tazminata hükmedilmesi talep edildi.


Yücel Sarpdere, söz konusu yazıda, Başbakan Erdoğan’ın çeşitli toplantılarda partililerle birlikte söylediği, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini “yolsuzluk” ve benzeri suçlamalar yöneltecek şekilde değiştirmişti.

688430cookie-checkBaşbakan’dan Evrensel Gazetesi’ne dava

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.