Başbakan’dan internet açıklaması

Erdoğan, her tür aracın, dürüst ve samimi kullanıldığı zaman insan ve insanlığa çok faydalı olacağını belirterek, “Bıçak katilin elinde olduğu zaman insanın canını alır ama bıçak doktorun elinde bir neşter olduğu zaman hayat kurtarır. Şu anda ben interneti de böyle görüyorum” dedi.


Erdoğan, “Her Eve İnternet, Her Eve Bilgisayar” kampanyasının başlatılması dolayısıyla Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı.


İnternet ve bilgisayarın dürüst, samimi insanların elinde olduğu zaman insanlığın aydınlık yarınları ve küresel barışı kuracağını belirten Başbakan Erdoğan, “Ama samimiyetsiz, dürüst olmayanların elinde olduğu zaman küresel teröre hizmet edecektir” diye konuştu.


Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında kalkınma ve reformun ölçüsünün vagon ile lokomotif olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:


“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile ‘Yurdu demir ağlarla örmek’ o dönemin en büyük idealiydi. Muasır medeniyet hedefleriydi. O günlerin sembolü demir yoluydu. Bugün ise muasır medeniyetlerin sembolü bilgisayar ağıdır. Onun için hem duble yollarla, hem hızlı trenlerle ulaşım ağlarını kurduğumuz gibi bilgi ve haberleşme alanlarında da büyük bir atılım gerçekleştirmek suretiyle inşallah ülkemizi bilgisayar ağlarıyla, internet ağlarıyla donatacağız. Biz, bugün yurdumuzun tamamını demir ağlarla örerken, bir yandan da yurdumuzu internet ağlarıyla örmeye devam ediyoruz.”


Erdoğan, toplum olarak bilgi teknolojisinin kullanımının yaygınlaştırıldığı ölçüde gelişme sağlanacağını ifade ederek, “Bugün artık okullarımızı sadece kara tahtalarla değil, son bilgisayar teknolojisiyle destekliyoruz” dedi.


“KAMPANYA, GELECEĞİMİZ ÇOCUKLAR İÇİN”


81 ilden törene katılan çocuklara da seslenen Erdoğan, “Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Türkiye’yi aydınlık yarınlara sizler taşıyacaksınız. Bizim görmediğimiz istifade edemediğimiz imkanları sizler şimdi yakaladınız.”


Çocuklara bu imkanları sunabilmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:


“Gerek devlet, gerek girişimcilerimiz el ele vermek suretiyle bunu başaralım diyoruz. Artık okullarda bilgisayarı yaygınlaştırmamız suretiyle çocuklarımız annelerine, babalarına bilgisayar dersi verir duruma geldiler. Bugün başlattığımız Her Eve İnternet, Her Eve Bilgisayar kampanyası da yine sizler için geleceğimiz içindir. Çünkü biz her bilgisayarı bir kütüphane, bir eğitim ve öğrenim aracı olarak görüyoruz. Türkiye sizlerin azmiyle ilerleyebilecek, inşallah sizlerin katkılarıyla dünya ile rekabet edebilecektir.”


Bilişim ve iletişim teknolojilerine özel bir önem verdiklerini anlatan Erdoğan, okulların büyük bir kısmını ADSL ile hızlı internet imkanına kavuşturduklarını ve bilişim teknolojileri sınıflarını kurduklarını söyledi. Erdoğan, “Bütün okullarımızı bu yıl sonuna kadar bununla donatmış olacağız” dedi.


Başbakan Erdoğan, gittiği her yerde, açtığı bütün okullarda bilişim teknolojisi sınıfı olup olmadığına dikkat ettiğini belirterek, “Okullarda bilişim teknolojisi sınıfı olduğu zaman doğrusu göğsümüz kabarıyor. Ve o zaman hakikaten alnımız açık ve dik olarak aydınlık yarınlara farklı bir güvenle yavrularımızla el ele vererek bakıyoruz” diye konuştu.


“OKUYUN, DÜŞÜNÜN, UYGULAYIN VE NETİCELENDİRİN”


Çocuklardan geleceğe çok iyi hazırlanmalarını, her zaman yanlarında olduklarını ve endişe etmemelerini isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Hiçbir anne, hiç bir baba ve öğrenci bizim kitabımız yoktu, kalemimiz yoktu. Bizim okulumuzun bilişim teknolojisi sınıfı yoktu. Türkiye’nin dört bir yanında şimdi bunu bitirmenin azmi ve kararlılığı içindeyiz. Bu taa Edirne’den Van’a kadar, Hakkari’ye kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki Sinop’tan, Hatay’a kadar her yerde, en ücra köşesine kadar bütün okullarımızda bunu başaracağız. Artık zaten çoğu gitti azı kaldı. Türkiye’nin tüm imkan ve kaynaklarını yavrularımız için harekete geçirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Yavrularımıza her zaman söylediğimiz gibi okuyun, düşünün, uygulayın, neticelendirin diyorum. Bana göre başarının sırrı burada gizlidir. Okuyacaksınız ama bu yetmez, düşüneceksiniz. Düşünmek yetmez hayata uygulayacaksınız. Bu da yetmez neticelendireceksiniz. İşte başarının sırrı budur. inanıyorum ki ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz sizler daha büyük başarılara ulaşacak, bayrağımızı çok daha yükseklere taşıyacaksınız.”

693020cookie-checkBaşbakan’dan internet açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.