Başbakandan kendi polisine suçlama

BBC’ye konuşan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, olaylarla ilgili ‘tam, anlaşılır ve bağımsız bir soruşturmanın’ gerçekleştirileceğini söyledi.

‘Kişişel olarak yaşananlarla ilgili olarak olayların durması için hiçbir şey yapmayan güvenlik güçlerini suçladığını’ belirten Yatsenuk bununla birlikte Rusya yanlılarını da huzursuzluğu kışkırtmakla suçladı.

Yatsenyuk, Rusya yanlıları ve Rusya’yı, ‘Ukrayna ve Ukrayna’nın bağımsızlığını ortadan kaldırmak için gerçek bir savaş planlamakla da’ suçladı.

Rusya yanlılarının ülkenin doğusundaki birçok kenti ele geçirmesiyle ilgili soru karşısında Yatsenyuk, “Kontrolü tümüyle kaybetmedik” dedi ve birçok şeyin barış ve güvenliği tercih edip etmemeye karar verecek yerel halka bağlı olduğunu belirtti.

Dün Odessa’da, Rusya yanlılarıyla hükümet yanlıları arasındaki çatışmalar sırasında bir resmi binada çıkan yangında en az 40 işi ölmüştü.

Kurbanların büyük bölümü Rusya yanlısı ayrılıkçılar.

Bu son olay ülkenin doğusundaki Rusya yanlıları arasında büyük tepkiye neden oldu.

Ülkenin doğusunda askeri operasyonUkrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı silahlı gruplar birçok kentte resmi binaları el geçirmişti.

Bu arada Ukrayna ordusunun Rusya yanlılarının elindeki bölgeleri geri almak için başlattığı operasyon da sürüyor.

Ukrayna’nın geçici Cumhurbaşkanı Oleksandır Turçinov Cuma günü, ülkenin doğusundaki Sloviansk kentinde başlatılan operasyonda çok sayıda Rus yanlısı militanın öldürüldüğünü açıkladı. (BBC)

1417600cookie-checkBaşbakandan kendi polisine suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.