Başbakan’dan tahliye yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de partililere seslendi. Mitingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Adalet yerini buldu” dedi.

28 Şubat’ı hatırlatan Erdoğan, “Bugün bir karanlık günün yıldönümünü yaşıyoruz. Her türlü kutsalımıza dil uzattılar” diye konuştu.

Gülen cemaatine yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

“28 Şubat’ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıtıyordu bunlar, bu paralel yapı. Bugün de darbecilere telekulak desteği veriyor. 28 Şubat’ta CHP ile beşli çeteyle ortak hareket ediyordu. Bugün ananas, rafineri, tespih üzerinden yine aynı sermaye, medya ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz, bu millet sırtına saplanan hançeri unutmaz, bu millet bunların hesabını sorar.

Pensilvanya’daki hocaları bunların eline montaj kaset veriyor, bunlar da o montajlarla durumu idare ediyor. MHP ne yapıyor MHP bir kez daha CHP ile kolkola tarihin en alçakça saldırısına, en büyük ihanet girişimine maalesef destek veriyor.

Kendileri dışında kim varsa keyfice dinlemişler. Benim oğlumla ilgili de aynı iftirayı atmışlar, oğlum da izinsiz dinlenmiş. Beni dinliyorlar. Güvenli hatlarımızı da dinlemişler.

Ey Pensilvanya, eğer yüreğin varsa, vatanına gel. Ben aldanmışım, onları samimi sanmıştım. Bana kitaplar, tespihler gönderiyordu. Şimdi her şeyi anladık.

Türkiye’den kaçtın gittin, oradan ülkenin huzurunu kaçırıyorsun. Adaletin tecellisi için ne gerekiyorsa yapacağız. Ulusal güvenliğimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz bu ihanetin hesabını soracağız.

Bu yapı kendi ülkesinin en gizli, en stratejik, en mahrem bilgilerini ele geçirecek, bunları servis edecek kadar alçalan bir tavır, ihanet içerisinde. Temiz, saf, ihlaslı kardeşlerimin artık bu yapıyı sorgulamalarını istiyorum. Bunlar niçin böyle patladılar biliyor musunuz ? Dershanelere, çünkü buradan yılda 1 milyar dolar bunların geliri vardı. Biz dershaneler yasasını öne sürünce bunlar patladılar.

Dershaneler yasası çıkacak. Gelin bu dershanelerden çocuklarınızı çekin, devletin okulları size yeter. Bunların yayın organlarına da tavır koyun.”

Ankara’da 1071 Malazgirt Bulvarı’nın açılışında yapılan protestoları hatırlatan Erdoğan, “Pazartesi günü bulvarı açtık. Kimlere rağmen; o solculara rağmen, o ateistlere rağmen… Bunlar terörist. Ama CHP bunlara “Sevgili gençler’ diyor. Elinde molotofkokteyli olanları, sevgili gençler olarak görmüyorum” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlardan bir tanesi üzerine Bizans kıyafetleri giymiş. Şu hale bakar mısınız? Alparslan 1071’de Bizans’a karşı savaşıyor ya, o da Bizans tişörtü giymiş. Kendini Bizanslı yerine koymuş. 1071 Malazgirt Bulvarı’nın açılışını protesto ediyor. Yazıklar olsun. Şunu unutmayın, bu eylemcilerin önünde, yanında CHP var, CHP milletvekilleri var, CHP Genel Başkanı var. Bu eylemcilerin avukatlığını da maalesef MHP yapıyor. Şu anda bu paralel örgüt bu Gezicilere, bu Bizans hayranlarına arkadaşlık, yoldaşlık yapıyor. Oyun çok büyük Balıkesir. Hesap başka.”

Yerel seçimlerin milat olacağını dile getiren Erdoğan, “Bu paralel yapı, bu paralel örgüt Türkiye’nin önündeki son engel, Türkiye’deki son çetedir. Onu da tasfiye edecek, bu hainleri de defedeceğiz. İşte o zaman Türkiye’nin önünde hiçbir engel kalmayacak. 30 Mart’ta bir tercih yapacaksınız, ya eski Türkiye ya yeni Türkiye diyeceksiniz” şeklinde konuştu.

1411580cookie-checkBaşbakan’dan tahliye yorumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.