‘Başbakan’dan özür bekliyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sinop ve Samsun’da BDP heyetine yönelik yapılan saldırılara değinen Kılıçdaroğlu, olayda CHP’yi suçlayan Başbakan Erdoğan’dan özür beklediklerini söyledi.

”Çatışmanın olduğu her alan, bizim karşı çıkmamız gereken bir alandır” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“BDP bizi suçlamakla hata yaptığını kabul etti ve özür diledi. Ama Sayın Başbakan da ertesi gün grup toplantısında acımasızca, ‘bunları CHP çıkardı’ diye suçladı bizi. Şimdi aynı olgunluğu, aynı erdemi Sayın Başbakan’dan da bekliyoruz.

CHP’den ve Sinop Belediye Başkanımızdan özür dilemesi gerekir. Olayları kimin çıkardığını, sözcümüz çıktı açıkladı belgeleriyle. Biz bu ülkeye demokrasiyi getirdiğimiz için övünen partiyiz. Niye şiddete bulaşalım Bir ülkenin Başbakanı, vali kendi emrinde, emniyet müdürü kendi emrinde, onların dahi bilgisini almadan siz hangi gerekçeyle CHP’yi suçlayabilirsiniz.

Bir Başbakan’a yakışır mı bu Bunlar Çorum’a gidiyor önce, olay çıkmadı, Sinop’ta olay çıktı. Samsun’da olay çıktı. Suçlanan kim CHP. Bu klasik, CHP’ye Sayın Başbakan’ın bakış açısını gösteriyor. ‘Bütün olumsuzlukların kaynağını nasıl CHP’ye yüklerim.’ Bu belleğine yerleşmiş. Sayın Başbakan’ın bundan kurtulması lazım. Bu bir hastalık aslında, belli bir yere takılıyorsunuz ve bütün olumsuzlukları oraya yığıyorsunuz. Sayın Başbakan’dan özür bekliyoruz.”

‘ÇÖZÜN BAKALIM NASIL ÇÖZÜYORSUNUZ’
İmralı görüşmeleri ve çözüm süreciyle ilgili hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, CHP’nin, sorunun Türkiye’nin çıkarları korunarak çözülmesinden yana olduğuna işaret etti.

Kılıçdaroğlu, ”İlerde ‘biz bu sorunu çözecektik, CHP bize engel oldu’ demesinler diye, buyurun kardeşim çözüyorsanız, çözün. Çözün bakalım nasıl çözüyorsunuz” diye konuştu.

‘Olayın iç siyasete malzeme edilecek kadar ucuz olmadığını’ dile getiren CHP lideri şunları kaydetti:

“Bu işin ucunda insanın yaşamı var. O nedenle biz bu olayı iç siyasete malzeme edilen bir olay olarak görmüyoruz. Bu Türkiye’nin temel sorunudur. Bu sorunun çözümünde her siyasal partinin görevi ve sorumluluğu vardır. Hele hele anamuhalefet partisi olarak bizim görev ve sorumluluğumuz daha da ağırdır. Biz dikkatli ve temkinliyiz. İzlemek durumundayız zaten. Bizim görevimiz budur.”

‘ERDOĞAN’I SAMİMİ BULMUYORUM’
Çözüm süreciyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı samimi bulmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ”Recep Tayyip Erdoğan kadar, bugün beyaz dediğine ertesi gün siyah diyen başka bir politikacı görmedim. Bir politikacıda olması gereken söylediği sözün arkasında duran bir siyasi iradenin olması lazım. Bu irade yok” diye konuştu.

‘BAŞBAKAN OLSAYDIM…”
Kılıçdaroğlu, ”Siz bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olsaydınız, bütün bu sorunun bu aşamasında İmralı’ya siz de bir heyet gönderir miydiniz?” sorusuna ”Hayır. Biz sorunun parlamentoda çözülmesini istiyoruz. Bizim görüşümüz belli” karşılığını verdi.

1547520cookie-check‘Başbakan’dan özür bekliyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.