‘Babam ve Oğlum’ Avrupa’da yarışacak

Avşar Film’in yetkililerinden alınan bilgiye göre, filmin müzikleri WSA Discovery 2006 ödülü için aday oldu.

Yapım, Nick Cave’in imzasını taşıyan “The Proposition” ile ünlü animasyon film “Canavar Ev-The Monster House”un aralarında bulunduğu 4 filmle yarışacak. Ödüle aday olan filmler ve müziklerini yapan sanatçıların listesi şöyle:

-Les Brigades du Tigre (Oliver Florio)
-Canavar Ev (Monster House)- Douglas Pipes
-Babam ve Oğlum – Evanthia Reboutsika
-The Proposition (Nick Cave and Warren Ellis)
-The Thief Lord (Nigel Clarke and Michael Csanyi Wills)

ÖDÜL ALANLAR

Geçmiş yılların ödül kazanan eserleri ise şöyle:
-2005: Michael Giacchino (İnanılmaz Aile-The Incredibles)
-2004: Gustavo Santgolalla (21 Gram-21 Grams)
-2003: Antonio Pinto (Cidadede Deus)
-2002: Klaus Badelt (The Time Machine)
-2001: Craig Armstrong (Kırmızı Değirmen-Moulin Rouge).

YUNAN MÜZİSYENDEN DRAMATİK ÇALIŞMA

Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstlendiği “Babam ve Oğlum” filminin müziklerini Yunan müzisyen Evanthia Reboutsika hazırladı.

Senaryonun Yunancaya çevrilerek müzisyene gönderilmesinin ardından, Reboutsika daha senaryonun tamamını okumadan müziklerini yapmaya karar verdi. Reboutsika, filmde yer alan baba ile oğul arasındaki diyalogların kendi hayatında da var olduğunu belirterek, bu duygusal yapımın müziklerine imza attı.

“BABAM VE OĞLUM”

Senaryosunu Çağan Irmak’ın kaleme aldığı “Babam ve Oğlum” adlı yapımda oğlu Fikret Kuşkan, babayı Çetin Tekindor, torunu Ege Tanman canlandırıyor.

Filmde, diğer rolleri Hümeyra, Şerif Sezer, Özge Özberk, Binnur Kaya ve Yetkin Dikinciler üstleniyor. Yapımcılığını Şükrü Avşar’ın üstlendiği filmin öyküsü kısaca şöyle: ;

1980’de annesini kaybeden Deniz (Ege Tanman), hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesi ile babasının yıllardır dargın oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor), okumak için gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir.

Sadık’ın (Fikret Kuşkan) her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur. Küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Deniz, birdenbire kendini alışmadığı, ilginç bir ortamda bulurken, Sadık, terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken, çocuk da dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir…

 

1137630cookie-check‘Babam ve Oğlum’ Avrupa’da yarışacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.