Babam ve Oğlum, Türk Film Festivali’nde

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Rio Sineması ilk kez gecikmeli de olsa yine Türk sinemasında ses getiren filmleri ağırlayacak. Londra Türk Film Festivali organizatörü Vedide Kaymak tarafından yapılan açıklamada festivalin açılış filmi Reha Erdem’in Türkiye’de bile gösterime girmemiş “Korkuyorum Anne” olacak. Film, İStanbul’un vapur sesleri ve martı çığlıklarıyla yankılanansokaklarında ve evlerinde, çığlık çığlığa, el ele, göz göze yaşayan insanları anlatıyor…


Festivalin bir başka ilgi çekecek filmi ise Ezel Akay’ın yönettiği, Beyazit Öztürk ve Haluk Bilginer’in başrollerini paylaştıkları çocukluğumuzun komik anılarını canlandıracak olan “Karagöz ve Hacivat Neden Öldürüldü” olacağı sanılıyor. Geçen yıllarda da festivalin konuğu olan Akay, “Karagöz ve Hacivat Neden Öldürüldü” filmini dev bütçeyle çekti.


Kaymak’ın yorumuyla tüm dünyaya reklama gerek olmadan gerçek sinema kalitesi ve muhteşem oyunculuklarla da başarılı olunacağını bir kez daha kanıtlayan Çağan Irmak’ın yönettiği “Babam ve Oğlum” filmi ise bu yıl ki festivalin en büyük sürprizi sayılıyor.


Kaymak, “Ayrıca festivalin Londra’da yaşayan bağımsız yönetmen ve yapımcıların; Kültürel Tehdit, Upside Down Tango, Geçmişten Fragmanlar ve Balık Art’ın film çalışmalarını da gururla sunacaktır” açıklamasını yaptı.


FESTİVAL FİLMLERİ VE YÖNETMENLERİ


Meleğin Düşüşü / Semih Kaplanoğlu
Cafê Transit / Kambozia Partovi
Kültürel Tehdit / Erim Metto ve Robbi Stevens
Hayal Kurma Oyunları / Yavuz Özkan
Hacivat Karagöz / Ezel Akay
Korkuyorum Anne / Reha Erdem
Babam ve Oğlum / Çağan Irmak
Yazı Tura / Uğur Yücel
İki Genç Kız / Kutluğ Ataman
Bulutları Beklerken / Yeşim Ustaoğlu


FESTİVAL’DE GÖSTERİLECEK LONDRA KAYNAKLI YAPIMLAR


Upside Down Tango / Hülya Öztürk
Geçmişten Fragmanlar / Hakan Demiralay ve Vedide Kaymak
Kıbrıs’ta Yaşamıştım / Erim Metto / Nilgün Arif

788630cookie-checkBabam ve Oğlum, Türk Film Festivali’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.