Babel Art House’da “Kürt Folk Müziği” konseri

Londra Stoke Newington’daki Babel Art House’da ”Kürt Folk Müziği ve Öykü Anlatımı” adıyla Kürtçe müzik konseri düzenlenecek.

4 Mayıs Cuma akşamı saat 19.30’da başlayacak olan konserde sanatçı Suna Alan seslendireceği her eserin tarihsel konusunu ve hikayesini dinleyiciler ile paylaşacak. Şevên Kilamên Kurdȋ desteği ile organize edilen konserde, sanatçı Suna Alan’a müzisyenler Baha Yetkin (oud, cümbüş), Gizem Altınordu (perküsyon), Volkan Özdemir (gitar) ve Serkan Çakmak (kaval) eşlik edecekler. Konsere Banish Misfortune isimli enternasyonal grup da İskoç ve İrlanda müziği ile destek verecek.

Suna Alan, Daesh çeteleri tarafından kaçırılıp esir edilen Êzîdî Kürt kadınlarına ilişkin uzun zamandır farkındalık yaratma çalışmaları olduğunu ve geçen yıllarda bu amaçla iki destek konseri düzenlediğini söyledi.

“Êzîdî kadınların bu yüzyılda yaşadığı insanlık dışı mağduriyet bir kadın olarak omuzlarımda ciddi bir yük haline gelmeye başladı” diyen sanatçı, şöyle devam etti:

“En son 2016 yılında esaretten kurtulmayı başarmış kadınlardan biri olan Nadia Murad ile Londra’ya gazeteci olarak yaptığım bir röportaj sonrası daha çok sarsıldım ve bir bsete yaptım. Yakın zamanda kaydını tamamladığım besteme mütevazi bir klip çekmek istiyorum. İşte bu konserin geliri de bu amaçla kullanılacak. O nedenle destek olan herkese canı gönülden teşekkür ederim…”

SUNA ALAN?
Çewlik’te (Bingöl) doğdu. 2 yaşında iken ailesi, İzmir’e göç eden Alan, çok kültürlü bir ortamda çocukluk ve gençliğini geçirdi. Geleneksel Kürt dengbêj müziği ve Kürt-Alevi deyişleri ile büyüdü ve İzmir (Smyrna) müziğinden etkilendi.

2181970cookie-checkBabel Art House’da “Kürt Folk Müziği” konseri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.