Başıboş ineklere mangal tehditi…

Tennessee Eyaleti’nin küçük bir kasabasında, yakın zamanda halka açık mangal partilerinin başlayacağı ifade ediliyor. Mount Carmel kasabasının Belediye Başkanı, sokaklarda başı boş dolaşan inekleri, sahipleri ortaya çıkmazsa, mezbahada kesip, sonra barbeküde kızartıp halka parasız sunmaktan başka çare kalmadığını açıkladı.

ABD’nin Tennessee Eyaleti’nde, 5 bin kişilik küçük bir kasabada, başı boş bırakılan inekler sorun olmaya başladı. Mount Carmel adlı kasabada, sahipsiz ineklerin son zamanlarda ortalığa çıkıp denetimsiz biçimde sokaklarda dolaşmalarıyla, başta trafik olmak üzere, kamu güvenliğinin ortadan kalktığı bildirildi. İnekler belediye parkları başta olmak üzere, çimlere, her türlü bahçe bitkisine, çiçek ve ağaçlara açlıktan saldırıp kasabayı kısa sürede çöle çevirdiler. Polisin toplayıp belediyeye ait alanlarda koruma altına aldığı ineklerin sayısı şimdiden 200’ü geçmiş bulunuyor.

Belediye Başkanı Gary Lawson’un acil olarak toplantıya çağırdığı kasaba meclisinde yaptığı açıklamalarla, polisin inekleri tutuklaması ya da gözaltına alması yönünde bir yasal kural bulunmadığı öğrenildi. “Polis tutuklama yetkisini kullanamayınca inekler kasaba caddelerinde rahatça dolaşmaktadırlar” diyen Belediye Başkanı, Eyalet yöneticilerinin bu yönde dikkatini çekti. Kasaba polisi ve Şerif, açık bırakılmış ahır kapılarından kaçmakta olan bu ineklerle baş etmekte zorluk çekince, Eyaletin hayvan koruma ve barındırma ekiplerinden de yardım istendi. Polisin çaresiz kaldığını itiraf eden Belediye Başkanı ayrıca, hayvan sahiplerinin ineklere gözkulak olmasından başka bir yol olmadığını açıkladı. Tennessee Eyaleti’nin yerel basını ve TV’leri konuya ilgi göstermekte gecikmediler ve kasabada, inek kovalayan polislerin ardında kameramanlar görülmeye başlandı.

Mount Carmel kasabasının sokaklarından toplanan inekleri, şimdilik belediyeye ait kapalı çöplük arazilerinde ve boş ahırlarda koruma altına alan Belediye Başkanı, hayvan sahiplerinin ortaya çıkmaması durumunda, bu inekleri mezbahaya göndermekten başka çaresi olmayacağını da, sözlerine ekledi. Başkan Lawson, meclis toplantısında şaka yollu olarak, “Gerekirse halka açık büyük bir mangal partisi verir, her taraftan konuklar davet eder, bu inekleri afiyetle yeriz” dedi.

Polise hayvanları tutuklama ya da sokakta infaz yetkisini hem eyalet yasaları, hem de federal yasalar açısından veremiyeceğini vurgulayan Belediye Başkanına göre, kasabalılar 200 dolar civarında tutan “ahır hayvanını sokağa bırakmanın” karşılığı bir cezayı ödememek için ortaya çıkmıyorlardı.

Tennessee’nin bu küçük kasabasında inekler bir sorun olarak, Belediye Başkanını ve meclis üyelerini uğraştırırken, civardaki barbekü heveslileri de, Mount Carmel’den gelecek daveti bekler şekilde, dikkatlerini bu kasabaya vermiş görünüyorlardı. Hindistan’da bir dinsel töre olarak ineklere dokunulmuyor olmasına karşılık, Amerikan kasabası sokaklarını işgâl eden yüzlerce inek için Belediye Başkanı talimat verirse, yeterince mangal ve kömür bulunup bulunmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

1124860cookie-checkBaşıboş ineklere mangal tehditi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.