Başbuğ: Asıl mücadelem şimdi başlıyor

6 Ocak’ta tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkındaki iddianame dün tamamlandı.

İddianamede, İlker Başbuğ’un ”cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, iddianamenin tamamlanmasının ardından ilk kez canlı yayında Star Ana Haber’de Nazlı Öztarhan’ın sorularını yanıtladı.

Başbuğ’un moralinin yüksek olduğunu aktaran Sezer, yaptıkları görüşmede Başbuğ’un kendisine “Bana teslim edilen her görevi layıkıyla yasal sınırlar içerisinde yerine getirmek üzere özveriyle canla başla yapmaya çalıştım. Bu anlamda vicdanım rahat, alnım açık, başım dik. Asıl mücadelem bundan sonra başlıyor” dediğini aktardı.

BAŞBUĞ’DAN SONRA GÜNCELLENMEDİ
Andıç iddianamesinde yer alan ve hükümet aleyhine yayın yaptığı iddia edilen 42 sitenin Başbuğ’un göreve gelmesinden sonra güncellenmediğinin altını çizen Sezer şunları söyledi:

“Bu sitelerin en son güncellemelerinin çok öncesinde yapıldığına dair İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan tutanaklar dosyada mevcut, bunlar aleniyet kazanmış belgelerdir. İsteyen bakıp sitelerin hangi tarihlerde güncellendiğini görebilir.”

“E-MUHTIRADAN HABERİ YOKTU”
İlker Başbuğ’un e-muhtıradan haberi olmadığını söyleyen Sezer, “Sayın Başbuğ’un Yaşar Büyükanıt’ın canlı yayında söylediği “e-muhtırayı kendim kaleme aldım” sözleri dışında konuyla ilgili bir bilgisi yoktu” dedi.

KİTAP HAZIRLIĞINDA
İlker Başbuğ’un Cumhuriyet’in kuruluş dönemi ve öncesinde yaşanan sıkıntılarla ilgili kitaplar okuduğunu dile getiren Sezer, “Bildiğim kadarıyla Atatürk’ün yaşadığı olayları konu alan bir yayın hazırlığında” diye konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTISI AİLESİ
Biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuğu olan Başbuğ’un en büyük sıkıntısının ailesinden uzak kalmak olduğunu kaydeden Sezer, “Açıkça belirtmese de yaşadığı en büyük sıkıntının ailesinden ayrı kalmak olduğunu değerlendiriyorum.” dedi.

Sezer, Başbuğ’un son günlerdeki soğuk hava şartları nedeniyle kaldığı koğuşta bazı sıkıntılar olduğunu kaydetti.

Bu konuda cezaevi idaresi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bazı taleplerde bulunduklarını ifade eden Sezer, “Kaldığı bölmedeki yere petek ilavesi yapılarak konu bir nebze de olsa çözüldü. İnanıyoruz ki taleplerimiz üzerine diğer sorunlar da çözülecek” şeklinde konuştu.

ÜÇ KİŞİLİK KOĞUŞTA TEK BAŞINA
Başbuğ’un üç kişi kapasiteli bir koğuşta tek başına kalmasının uygun olmadığını ifade eden avukat Sezer şunları söyledi:

“Müvekkilimiz Başbuğ 70 yaşında bir insan. Bu konuda şahsi görüşüm yanında bir kişinin kalması sağlık ve moral motivasyon açısından daha uygun olacağı yönünde. Yalnız başına kalmasından rahatsızız. Bu konuyu da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilettik.”

1330100cookie-checkBaşbuğ: Asıl mücadelem şimdi başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.