Başbuğ: Senaryolar hainliktir

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Harp Okulu’ndan 1962 yılında birlikte mezun olduğu arkadaşlarıyla Anıtkabir’e yaptığı ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalar yaptı.

Orgeneral Başbuğ, son iki günde gerçekleşen saldırılarla ilgili şunları söyledi:

”Defalarca söyledik, bizim özellikle 3. ve 2. Ordu bölgesinde, sınır hattı da dahil olmak üzere yurt içinde binden fazla karakol ve bağımsız görev yapan birliğimiz var. Bini aşkın karakol ve üst bölgesinde görev yapacak birliklerimiz her halükarda kendi kendine yeterli olmak durumundadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bizim bağımsız karakol ve üst bölgelerinde görev yapan birliklerimiz kendi kendine yeterli, herhangi bir saldırı anında bu saldırıyla mücadele edebilecek güçte ve yetenektedir. Bunu sağlamak mecburiyetindeyiz. Örneğin Cuma akşamı meydana gelen saldırı esnasında yine çok zaman olduğu gibi maalesef hava şartları kötüydü. Görüş imkanı yoktu.

Karakoldaki terörist eylem aslında bir saldırıdır. Bu saldırı yaklaşık 3 saat sürmüştür. Bu 3 saat saldırı esnasında karakol personelimiz, başta karakol komutanı ve onun emrindeki astsubay ve uzmanlar erbaş ve erler omuz omuza çarpışmış, mücadele etmişlerdir. Orada 4 şehit verdik. Karakol komutanı astsubayımız, bir uzman çavuşumuz ve iki tane Mehmetçiğimiz. Burada da görüldüğü gibi astsubayımız, uzman çavuşumuz ile erbaş ve erlerimiz omuz omuza mücadele etmiş ve çatışmışlardır. O karakol orada niçin var? O karakol orada bölgedeki insanımızın güvenliğini sağlamak, onların savunmasını sağlamak ve o alanları teröristlere boş bırakmamak nedeniyle oradadır. Hava şartlarının kötülüğünden dolayı bir tek orada sağlanamayan silahlı helikopterlerin saldırı esnasında kullanılamamasıdır. Orada şehit olan 4 askerimiz ve o çatışmaya giren 70’e yakın astsubayımız, uzmanımız, erbaş ve erlerimiz kahramanca mücadele etmiş, görevlerini yerine getirmiştir. Görevlerin yerine getirilmesinde gerekirse şehit olmakta vardır. Elbette 3 saat süren çatışmada teröristlere de zayiat erdirilmiştir. Aksini düşünmek söz konusu değil. Ancak bölgede yapılan taramalarda herhangi bir terörist bulunmadığı için biz bunları açıklama durumunda değiliz. Ancak bundan herkes emin olsun ki 3 saat süren bir çatışmada teröristlerin zayiat vermemesi söz konusu olamaz.”

MÜTAREKE BASININI ARATIYORLAR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, şöyle devam etti:

”Bu kadar kapsamlı harekatta bazı eksiklikler olabilir. Biz her zaman söylüyoruz elbette olabilir objektif verilere dayanan gerçekçi, bilgiye dayanan, terörle mücadeleye yönelikte her türlü eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz. Ancak bugün maalesef Türkiye’de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum, İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Ben inanıyorum ki mütareke basını dahi bu kadar hain bu kadar önyargılı değildi.”

1242290cookie-checkBaşbuğ: Senaryolar hainliktir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.