Başbuğ: Çözüm Silah Bıraktırmak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, teröristlerin elinde silah varken, terörü sadece ekonomik, sosyal ve kültürel önlemlerle bitirmeyi düşünmenin hata olduğunu söyledi.

Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul’da başlayan “İpek Yolu 2009 General-Amiral Semineri”nde konuştu.

Türkiye’nin 25 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütü ile mücadele ettiğine dikkat çeken Orgeneral Başbuğ, “Terörle mücadeledeki hedefimiz teröristlere ve onların destekçilerine karşı başarı elde etmektir” dedi.

Orgeneral Başbuğ, terörle mücadelede başarıya güvenlik, ekonomik, sosyo-kültürel, propaganda ve uluslararası ilişkiler alanlarında koordineli bir çalışma ile ulaşılabileceğini belirtti.

Orgeneral Başbuğ, “Ancak teröristlerin elinde silah varken, terörü ekonomik, sosyal ve kültürel önlemlerle bitirmeyi düşünmek hata olur” dedi.

Terörle mücadelede çözümün teröriste silah bıraktırmak olduğunu vurgulayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bunun uzun dönemli bir mücadeleyi gerektirdiğini söyledi.

“İpek Yolu 2009 General-Amiral Semineri”ne NATO, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Miletler üyesi ülkelerin askeri temsilcileri katılıyor.

“60’ncı Yılında NATO ve Ortaklarla İşbirliği” konusunun ele alınacağı seminer, iki gün sürecek.

1207610cookie-checkBaşbuğ: Çözüm Silah Bıraktırmak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.