‘Bağdat’ı duvarlarla bölelim’ önerisi

The Guardian gazetesi, özel haberinde, bağımsız bir komisyon tarafından Amerikan Kongresi için hazırlanan ve Irak’ın güvenlik koşullarının iyileştirilmesine yönelik öneriler içeren bir raporda, Bağdat’ta Belfast’taki gibi barış duvarları örülmesi tavsiyesinin yer aldığını belirtildi.

Habere göre, raporda 1970’lerin başında Kuzey İrlanda’da Katolik ve Proteston mahalleleri ayırmak için inşa edilen duvarların, Bağdat için de çözüm olabileceği önerildi. Raporda yer alan diğer önerilerden bazıları ise şöyle:

“Amerikalılar ve İngilizlerin kontrolünde olsalar bile Iraklılara ait güvenlik birimlerinde, egemenliğin vurgulanması için Irak bayrağının dalgalandırılması. Her etnik grubun kendi bölgelerinin güvenliğinden sorumlu olması. Şiilerin kontrolündeki İçişleri Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılması ayrıca güvenlik alanında sorumluluğun Iraklılara devrini düzenleyecek bir birimin kurulması ve bu birimin başına Iraklı bir asker değil polisin getirilmesi.”

Raporda ayrıca Irak polisine danışmanlık yapması için farklı ülkelerden toplam üç bin uzmanın görevlendirilmesi ve 20 bin kişilik yardımcı polis gücünün feshedilmesi gibi öneriler yer aldı.

FOTOĞRAF (Sebati Karakurt çekti): Bağdat’ta yakınlarını kaybedenlerin protestosu

1157970cookie-check‘Bağdat’ı duvarlarla bölelim’ önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.