Baez’den Gezi’ye selam

Dünyaca ünlü Amerikalı müzisyen, folk şarkıcısı ve aktivist Joan Baez dün gece Fairfax, Virginia’daki Wolf Trap – Filene Center konser alanında binlerce kişi önünde verdiği konser sırasında Türkiye’ye mesaj yolladı. Joan Baez’in sahnede söylediği mesajı şöyle: “Sevgili Türkiye Halkı, kültürünüzdeki çok renkliliği, toprağınızdaki güzelliği, insanınızdaki iç zenginliğini canlı tutmak için verdiğiniz mücadeleye ve bu yürekli ve barışçıl mücadeleyi sürdüren vatandaşlara, avukatlara, doktorlara, gençlere, ailelere, öğrencilere, inançlı insanlara olan desteğimi tüm kalbimle ifade etmek istiyorum. Dünya sesinizi duydu ve ben de buradan sizleri selamlıyorum.”

‘KÜÇÜK BİR KATKI’

Gezi Parkı direnişine bir destek de Amerikalı sanatçı Margaret Ross Tolbert’ten geldi.

Tematik sanatsal çalışmalarıyla bir çok ülkede açtığı sergilerle bilinen Tolbert, bir belgesel projesi için geldiği Türkiye’de tanık olduğu Taksim eylemleri sırasında yanından ayırmadığı not defterine çizdiği resimlerle Gezi Parkı’na iyi niyet ve destek mesajı gönderdi.

Gezi Parkı’nda başlayan direnişin iyi niyetli bir hareket olduğunu söyleyen Tolbert, çizdiği resimler hakkında “bu iyi niyetli harekete küçük bir katkı. Ancak bu kadarını yapabildim” diye konuştu. (EVRENSEL / DIŞ HABERLER)

1385980cookie-checkBaez’den Gezi’ye selam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.