BAF Başkanı Erbil serbest bırakıldı

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil, Kahramanmaraş Katliamı’nı protestosu için gittiği İstanbul Havalimanı’nda 4 saat gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Erbil yaptığı açıklamada geçen yılki protesto eylemindeki konuşmasından dolayı gözaltına alındığını belirterek kendisine bu süreçte destek olanlara teşekkür etti.

Geçmiş yıllarda da gözaltına alınarak serbest bırakılan Erbil’in açıklaması aynen şöyle:

“Canlar,

Maraş katliamında kaybettiğimiz Canlarımızı 42. Yılında unutmadık unutturmayacağız!

Türkiye’de iktidarın emrine girmiş olan yargı sisteminin görevlileri, Geçen yıl 41. Yılında Canlarımızın anmasında yaptığım konuşmadan dolayı yakalama kararı çıkarmış. Dün gece İstanbul havaalanında gözaltına alındım. Yaklaşık 4 saat içinde savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldım.

İfademde sorulan soru, Maraş ‘ta geçen yıl yaptığım konuşmanın bana ait olup olmadığıydı. Cevabım “evet bu ifadeler bana ait ve halen aynı fikirdeyim, ayrıca pazartesi yapılacak anmada aynı ifadeleri tekrar edeceğim “ diye cevap verdim.

Bu gözdağı ve korkutmaya yönelik girişimler bizi Yol’umuzdan döndüremez. Haklıyız ve davamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu süreçte davamıza sahip çıkan tüm Canlar iktidarın bizleri korkutamayacağını ortaya koydu.

Gözaltı süresince yoldaşlarıma, Doğan Erdoğan, Hasan Gül, Avk Seyit Sönmez, Britanya Alevi Federasyonu, BAİK, AABK, ABF, HBVAKV, PSAKD, AKD, ADFE, Köy ve Yöre Dernekleri ve DGB yöneticilerimize, Yol Tv, Tele1, Dem Tv ve birçok medyamıza, HDP ve CHP milletvekillerimize ve adını yazamadığım yüzlerce sosyal medya’dan Canlarımıza teşekkür ederim.

Birliğimiz Daim Olsun!”

2477460cookie-checkBAF Başkanı Erbil serbest bırakıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.