BAF Yöneticileri Londra/Pentonville Hapishanesi’ni ziyaret etti.

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) ve Britanya Adalet Bakanlığı arasında yapılan uzun görüşmeler sonunda Alevi mahkumlara inanç hizmeti Londra/Pentonville hapishanesinde başladı.

10 Temmuz pazartesi BAF yetkilileri bakanlık görevlileri nezdinde Londra/Pentonville hapishanesini ziyaret ederek Alevi inancındaki mahkumlarla bir görüşme gerçekleştirdi.

BAF’tan yapılan açıklamada “Londra/Pentonville yetkilileri önümüzdeki günlerde  tüm Alevi mahkumlara uyan bir gün belirleyecek ve BAF yetkilileri ile birlikte haftalık düzenli görüşmeler devam edecek” denildi.

“TOPLUM ÜYESİ YILLIK ORTALAMA BİN MAHKUM VAR”

Hapishane ziyaretine BAF Başkanı İsrafil Erbil, BAF Başkan Yardımcısı Zeynep Demir ve Britanya Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Şahin katıldılar.

BAF Başkanı Erbil, “Tutuklu bulunan canlarımız cezaevi giriş kayıtlarında Alevi olduklarını belirtmedikleri için Adalet Bakanlığı’na bu talebimizi kabul ettirmek kolay olmadı” diyerek şunları söyledi:

“Uzun uğraşlardan sonra ilk hapishane ziyaretimizde ne yazıkki çok sayıda özellikle genç canımızın içeride olduğunu gördük. İçeride olma nedenleri ne olursa olsun onların kendi kültür ve inançlarından kopmaması için çalışmalarımız en az ayda iki defa hapishane ziyareti olarak devam edecek. Dedelerimiz, zakirlerimiz ve ehil canların sazı, sohbeti ve muhabbeti içeride bulunan canlarla buluşacak…”

Erbil, Adalet Bakanlığı yetkililerinin verdikleri bilgilere göre Britanya cezaevlerinde bine yakın Türkçe konuşan toplum üyesi olduğunu belirterek, “Bu sayı çok değişken olmasına karşın yıllık ortalama bir rakam olarak verildi. Ne yazık ki cezaevlerindeki toplum üyesi mahkumlara Türkiye ve KKC’nin temsilcileri ile toplum içindeki kurumlardan şimdiye kadar el uzatılmadığını söyleyebiliriz. BAF’ın bu girişimi de kurumsal bağlamda bir ilki teşkil ettiğini sanıyorum” diye konuştu.

BAF Başkan Yardımcısı  Demir de “Ziyaretimiz esnasında hapishane koridorlarında kendi çocuklarımızla karşılaşmak bizleri üzdü ama onların memnuniyeti ve Aleviliğe dair hizmet talepleri hepimizi  umutlandırdı. Geçmişte ne yaşadıklarından ziyade geleceği hep birlikte kuracağız” dedi.

Şahin ise gözlemlerini şöyle aktardı:

“Farklı inançlardan temsilcilerin hapishane içindeki hizmetlerine şahit olduk. Bir imam yaklaşık on kişiyle oturmuş muhabbet ediyordu, başka bir genç kilise bölümünde bir papazla konuşuyordu. Bizim insanlarımız da bundan böyle dedelerimiz, zakirlerimiz ya da kurum temsilcilerimizle buluşacaklar. Mahkum kadın canlarımız içinde en kısa zamanda çalışmalarımız başlayacak…”

 

2105200cookie-checkBAF Yöneticileri Londra/Pentonville Hapishanesi’ni ziyaret etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.