Bıçak taşımak din adına yasallaştı

Dünyada 25 milyon civarında üyesi olan Sih dinine bağlı erkeklerin saç ve sakal uzatmak, bunları hiç kesmeyip dolaya dolaya üzerlerinde biriktirmek gibi şeylerin yanında, bıçak taşımaları dinî açıdan mecburi bir davranış kabul ediliyordu.

KİRPAN adı verilen hançer biçimindeki bıçağı bele sarılan ve yaz kış çıkarılmayan bir yün kuşakta muhafaza etmesi gereken SİH erkeklerinin Kanada, ABD ve diğer Batı ülkelerinde bu yüzden polisle sık sık başları belaya giriyor, dertlerini anlatamıyorlardı. Tamamen dinî vecibeler yüzünde, masum nedenlerle, tıpkı dua etmek, namaz kılmak gibi bir mecburiyetten kaynaklanan KİRPAN taşımak sonunda Kanada’da kabul gördü. Alberta Eyaleti’nin geçirdiği bir yasayla 10 santimetreden kısa olan her tür KİRPAN artık her yerde ulu orta taşınabilecek. Yakında ¨Biz Osmanlı’dan kalma eski Yeniçeri’yiz, Viyana kapılarına kadar gittik, geri döndük, vallahi kılıç, gürz ve mızrak taşırız!¨ diyen olursa, bunu Kanada polisinin nasıl karşılayacağı da muallakta kaldı.

Bu haber duyulduktan sonra Kanadalı Müslümanların, ¨Biz 25 santimlik pala taşımalıyız, Şeriat icabi bununla parmak kesecek ve Şeriat’ın kestiği parmak acımaz diyeceğiz!¨ biçiminde bir hazırlığa giriştikleri de haber alındı. Basında yer alan açıklamaya göre, Müslümanlar, ¨Bizim Sih’lerden ne eksiğimiz var, fazlamız var eksiğimiz yok, bundan böyle biz de silah adına ne taşımak gerekiyorsa, onları taşırız!¨ dedi.

1546810cookie-checkBıçak taşımak din adına yasallaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.