Bakü turizm fuarında KKTC standı

KKTC’nin dördüncü kez katıldığı fuarda KKTC’yi Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdür Muavini Hasan Artuner ile Turizm Tanıtma ve Pazarlama Şube Amiri Senar Türker temsil ediyor. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin uğraşları sonuçsuz kaldı…

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Yunanistan’la işbirliği çerçevesinde Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standının isminin kaldırılmasına yönelik olarak yaptıkları şikayet ve baskılar sonuç vermedi.

KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Evran, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdür Muavini Hasan Artuner ve Türkiye Cuhuriyeti Bakü Elçiliği’nin yoğun uğraşları sonucunda, Bakü Uluslararası AITF 2005 Turizm Fuarı’ndaki KKTC Standının ismi değiştirilmedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak yer alınan fuarda geçtiğimiz yıl olduğu gibi KKTC Bayrağı da diğer katılımcı ülkelerin bayrakları arasında yerini aldı.
 
TURİZM BAKANI’NDAN ZİYARET

Fuarın açılışının ardından Azerbaycan Turizm Bakanı Ebulfez Karayev KKTC standınını ziyaret etti. KKTC’nin Bakü Uluslararası AITF 2005 Turizm Fuarı’na katılacağını Senegal’deki İslam Ülkeleri Turizm Bakanları Toplantısı’nda öğrendiğini bildiren Azerbaycan Turizm Bakanı Ebulfez Karayev,  Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdür Muavini Hasan Artuner’e KKTC’yi aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Artuner ise Bakanı Ebulfez Karayev’e, KKTC’ye gösterdikleri yoğun ilgi ve misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek, KKTC’ye özgü el sanatlarından oluşan bir hediye taktim etti.

KKTC STANDINA İLGİ

Basın yayın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği KKTC standı, açılışın ardından acente temsilcileri ile yapılan birçok toplantıya sahne oldu.

Geçtiğimiz yıla oranla artan bir turizm talebi ile karşılaştıklarını bildiren Artuner, Azerbaycan ile KKTC arasında direkt uçuş olmamasına rağmen acente temsilcilerinin KKTC’ye İstanbul üzerinden turist taşımaya kararlı olduklarını belirirtti. 

1103030cookie-checkBakü turizm fuarında KKTC standı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.