Başkan adayları son kez karşı karşıya

Amerikan başkanlık seçimi öncesi adaylar 3. ve son kez canlı yayında karşı karşıya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren tartışmanın ana gündem maddesi dış politikaydı.

Obama Suriye konusunda Türkiye ile koordinasyon içerisinde çalışıldığını söyledi ve gelecekte Amerika’ya düşman olmayacak muhaliflere yardım edileceğini belirtti.

Obama “Irak’ı 40 yıl süren diktatörlükten kurtardık. Bizim Ortadoğu’da istediğimiz güçlü ve istikrarlı liderliktir” dedi ve İsrail’den “bölgedeki en büyük müttefikimiz” diye bahsetti.

ABD başkanı, “Suriye konusunda Türkiye ile koordinasyon içinde çalıştık” dedi ve Beşar Esad’ın yönetimden sağlıklı bir şekilde uzaklaştırılacağını ifade etti.

Romney ise yaptığı konuşmada Anti-Amerikancı ve cihadcı teröristlerin peşini bırakmamak gerektiğini söyledi.

Romney sözlerine şöyle devam etti: “Ama Müslümanlara da yardım etmeliyiz”.

Romney Obama’nın Ortadoğu turu sırasında neden İsrail’i ziyaret etmediğini sordu

Suriye konusundaysa Romney, ölümlerden sorumlu kişilerin dışlanıp yönetimin doğru insanlara verilmesi ve kendilerini korumaları için silahlandırılması gerektiğini söylerken ABD’nin Suriye konusunda büyük bir liderlik gösteremediğini belirtti.

Esad’ın görevden uzaklaştırılmasının en büyük öncelikleri olduğunu söyleyen Romney muhalefetin silahlandırılacağını dile getirdi.

1361400cookie-checkBaşkan adayları son kez karşı karşıya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.