Bakan Albayrak: Yarın KOBİ’ler için yeni kredi paketi açıklayacağız

2019 MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ’ler için yeni bir paketin açıklanacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Albayrak özetle şunları söyledi;

“Türk ekonomisi her geçen gün ağırlığını artırıyor. Ağustosta piyalasarımızda önemli dalgalanmalar yaşadık. Önemli bir mesafe katettik. Ekonomimizin sağlam altyapısı ile normalleşmeye ulaştık. Mali disiplin en önemli ekonomik çıpalardan biri oldu. Önceliğimizi ekonomideki kırılganlıkla mücadele olarak belirledik. İhracatımız tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Amaç kaliteli, yerli üretim kaynaklı büyüyen ekonomi. Türkiye’ye özgü bir saldırıyla karşı karşıya kaldığımız süreçte o günden çok daha fazla ve güçlü refleksler vererek bu süreci püskürttük.

Yüzde 16’lara yakın işsizlik sürecine baktığınızda bugün pozitif bir büyümeyle yeni sistemin hızlı aksiyon, etkin bir karar alma süreciyle gerçekleştiğini bilmeliyiz. Kur, faiz ve enflasyon atağını püskürttük.

Cari işlemler açığı 2018 sonu itibariyle 20 küsür milyar dolarlarda gerçekleşecek. Cari açığın GSYH’ye oranının YEP’te söylediğimiz yüzde 4,7 oranının çok daha altında, yüzde 3’lerde olmasını bekliyoruz.

YEP’in temel ilkelerinden biri değişim. Ülkemiz yapılandırmaya geçmiş durumda. Bütçe disiplininde sıkı duruşumuzu sürdüreceğiz. Birileri sürekli negatif algı hakim kılmaya çalışıyor. YEP hedeflerinden taviz vermeyeceğiz. TCMB’nin Hazine’ye devredeceği kârı 20 milyar TL olarak öngörmüştük, şimdi bu rakam 37 milyar TL seviyesinde görünüyor, bu kaynağın önemli bir kısmı ocak ayında devreye girecek. Bu tutarın nisan yerine ocak ayında devredilmesiyle ilgili dedikodular yapıldı. Bu piyasaya daha erken likidite sağlamak için yapılıyor.

Dün açıkladığımız paketler kapsamında düzenli sosyal yardım alanın 80 TL elektrik faturası ödenecek.

Kredi kartı borcunu ödemede güçlük çekenler için yeni kredi paketi açıklandı. Toplumun her kesimini sevindiriyoruz. Çok daha güçlü adımlarla ilerliyoruz. Halkbank’ın desteği ile yaklaşık 300-350 bine yakın esnafımızı kredilerden yararlandıracağız. Ticari alacak sigortasını uygulamaya başladık. Tüm KOBİ’ler yakında bu sigorta desteğinden faydalanacak.

Bu kadar zarar veren başka bir muhalefet ben hatırlmaıyorum. Yalan söyleyip gündemi çarpıtmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Kendi tabanı bile karşı. Geçtiğimiz günlerde İsrail ile ilgili yanıtını aldı yüzü bile kızarmadı. İki şeye sarılıyor: Rezil oldukça yalana; yenildikçe koltuğa sarılıyor.

Bizim derdimiz millet ve memleket. Biz bu ülkeyi çok daha yukarıya çıkarmak seviyesindeyiz. Sayısız dava kaybet. Milyarlarca tazminata mahkum ol. İnsanın aklına geliyor. Senin ödediğin cezaları kendi cebinden mi yoksa devletin parasıyla olan partiden mi ödüyorsun. Onun için bu biçare çabalarla biz muhatap olmayacağız. Yargı muhatap olacak.

Yarın TBB ve 12 banka katılımıyla KOBİ’ler için çok önemli bir kredi paketi açıklayacağız.”

2261400cookie-checkBakan Albayrak: Yarın KOBİ’ler için yeni kredi paketi açıklayacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.