Bakan bizde virüs yok dedi, Yarkadaş belgesini gösterdi

Sağlık Bakanı Koca, Corona Virüsü hakkında yaptığı açıklamada havalimanlarında 11 bin yolcunun tarandığını ve bu zamana kadar 70 kişinin gözetim altında tutularak Türkiye’de olumsuz bir vaka ile karşılaşmadıklarını belirtti. CHP’li Barış Yarkadaş ise, Çinli hastanın raporunu da yayınladı! Bakanlığın yalanladığı İstanbul Üniversitesi Fakültesi’nde ortaya çıkan koronavirüsün teşhisinin belgesi ortaya çıktı.

Çin’in Wuhan kentinden yayıldığı söylenen ve tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs İstanbul’da ortaya çıktı. Çin’den İstanbul’a gelen 6 yaşındaki Çinli çocukta İstanbul Tıp Fakültesi’nde koronovirüs tanısı koyulduğu öğrenilmişti.

Barış Yarkadaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca söz konusu vakaya ilişkin açıklama yapmış, olayın ciddi bir vaka olmadığını, mevsimsel grip tablosu olarak görüldüğünü ifade etmişti.

CHP’li Barış Yarkadaş, Koca’nın açıklamalarının ardından olayı belgesiyle kanıtladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yarkadaş, “Hasta haklarına saygıdan dolayı Çinli çocukla ilgili fazla bilgi vermek istemedim. Ancak yandaş medya ve Sağlık Bakanlığı beni yalanlamaya çalışınca belgeyi yayınlamak şart oldu.

BAKANDAN YARKADAŞ’A YANIT: YANLIŞ İŞARETLENMİŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP’li Barış Yarkadaş’ın koronavirüs teşhisi konan 6 yaşındaki Çinli çocuğa ait kesin tanının yer aldığı belgeye yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs şüphesiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne yatırılan Çinli çocukta mevsimsel bir grip türü olan ‘Influenza B’ tanısı konduğunu söyledi. Bakan Koca, bu çocuğa ilişkin Corona teşhisinin, bilgisayar üzerinde ‘öntanı’ yerine ‘kesin tanı’ şıkkının işaretlenmesi nedeniyle yanlışlıkla yazıldığını söyledi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Koca, altı yaşındaki Çinli çocukla ilgili Çapa Tıp Fakültesi’nde yapılan tetkik sonucu mevsimsel bir grip türü olan ‘İnfluenza B’ tanısının konduğunu söyledi. (Gerçek Gündem)

ÇAPA DA BAKANI AK’LADI

İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’de Çinli bir çocukta corona virüsüne rastlandığı iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çapa Tıp Fakültesinde halsizlik ve ateş şikayetiyle başvuran 6 yaşındaki Çinli çocuğun durumuyla ilgili sosyal medyada yayılan bilgi kirliliğine yönelik bu açıklamaya gerek görülmüştür.

Genel durumu iyi olan çocuğun ateşi düşmüştür. Solunum sıkıntısı ve benzeri bir şikayeti de bulunmamaktadır. Klinik tablo koronavirüse uymamakla birlikte, hasta Çin’in Şangay şehrinden geldiği için tedbiren gözlem altına alınmıştır. Çapa tıp fakültesinde yapılan İnfluenza testinin sonucu İnflenza B (mevsimsel grip etkeni) çıkmıştır.

Belge için lütfen haberin alıntı yapıldığı Gerçek Gündem’i tıklayınız: https://www.gercekgundem.com/saglik/153438/chpli-yarkadas-cinli-hastanin-raporunu-da-yayinladi

2381340cookie-checkBakan bizde virüs yok dedi, Yarkadaş belgesini gösterdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.