Bakan fezlekelerini Meclis’ten gizlemiş

Günlerdir geldi gelecek denilen bakan fezlekelerinin Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından sümen altı edildiği ortaya çıktı. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması nedeniyle haklarında fezleke hazırlanan 4 eski bakanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekelerinin TBMM’ye 27 Şubat tarihinde gönderildiği ancak Çiçek’in hiç bir prosedürü uygulamayıp beklettiği anlaşıldı. Torba yasalar için sabahlayan TBMM, son çalışmasını 2 Mart’ta saat 06.22’de bitirerek, 26 Mart’ta yeniden açılmak üzere kapandı.

Çiçek’in “fezleke karartması”, dün akşam saatlerinde İstanbul kaynaklı bir haberle ortaya çıktı. İstanbul’daki muhabirlerin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldığı “Fezlekeler Meclis’e gönderildi” bilgisi, Meclis kulislerini hareketlendirdi. Parlamento muhabirlerinin Meclis’te gelen evraklarla ilgili birime sorduğu tüm sorular “Meclis’e ulaşan bir fezleke yok” yönünde oldu. Ancak daha geç saatlerde gerçek anlaşıldı. Aslında eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili fezlekeler, 27 Şubat’ta gönderilmiş ve 28 Şubat’ta Meclis’e ulaşmıştı.

TBMM Başkanı Çiçek, fezlekeler hakkında bir işlem yaptırmayarak Meclis’in bir gün daha çalışarak tatile girmesini bekledi ancak Meclis tatile girdikten sonra da fezlekelerin ulaştığı bilgisi saklandı. Ta ki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan “gönderildi” bilgisi öğrenilene kadar.

Beklenen fezlekelerin Meclis’e ulaşmasından 5 gün sonra kamuoyunun bundan haberi olmasıyla, fezlekelerin içeriğine ulaşmak için bekleyen muhalefet milletvekilleri de bilgi sahibi oldu. DİLEK GEDİK / Taraf

CHP’NİN TEPKİSİ

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 4 eski bakan hakkındaki fezlekenin Meclis tatile girdikten sonra gönderilmesini kınadı.

17 Aralık soruşturmasının ardından hazırlanan dört eski bakanla ilgili fezlekenin TBMM’ye gönderilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV’ye değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri, “Üzülerek söylüyorum, fezlekeler gizlenmişse Meclis Başkanı Çiçek de suça ortak olmuştur. Fezlekelerin saklanması bir demokrasi ayıbıdır, suça ortak olmaktır” dedi.

1411960cookie-checkBakan fezlekelerini Meclis’ten gizlemiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.