Bakan Koca’ya eleştiri: Twitter’ın başından kalk, sahaya in

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, artan vaka sayılarıyla yaklaşan sonbahar ayları için endişeli olduklarını belirtti, pandemiyle mücadelenin vatandaşa bırakıldığını ifade etti.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, pandemiyle mücadelenin vatandaşa bırakıldığını, salgının şiddetini artırdığını ve artan vaka sayılarıyla yaklaşan sonbahar ayları için endişeli olduklarını belirtti.

Yazılı açıklama yapan Zekiye Bacaksız, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’ın başından kalkarak sahaya inmelidir” çağrısında bulunarak Kovid-19 teşhisi konulan sağlık çalışanı sayısının giderek arttığını belirtti, sağlık çalışanlarının yorgun ve tükenmiş olduğuna dikkat çekti.

“ÇALIŞTIRACAK SAĞLIK ÇALIŞANI BULAMAZSINIZ”
Kamuda istifa, emekliliğe ayrılma, özel hastaneye geçme taleplerinin arttığının gözlendiğini belirten Bacaksız, “Sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı kör, sağır, dilsiz olan siyasi iktidar, böyle devam ederse çalışacak sağlık emekçisi bulamayacaktır. Sağlık Bakanı’na Twitter’ın başından kalkıp sahayı dolaşması çağrısında bulunuyoruz. Sağlık hizmetlerinin sürdürülemez bir hal alması, salgınla mücadelede ciddi sorunlara yol açacaktır” uyarısında bulundu.

TALEP VE ÖNERİLER
Bacaksız, sonbaharda daha da artması beklenen iş yüküne karşı, Bakanlığın tüm sağlık kuruluşlarına yönelik planlama yapmasını isteyerek önerilerini sıraladı:

  • Personel açığı giderilmeli, yoğun birimlere personel planlaması yapılmalı.
  • Uzun ve kesintisiz çalışma saatlerine maruz kalan sağlık çalışanları dinlendirilmelidir.
  • Sağlık çalışanlarına yeterli kişisel koruyucu ekipman sağlanmalıdır.
  • Sağlık çalışanlarına düzenli aralıklarla RCR testi yapılmalı, testi pozitif çıkanlara karantina ve tedavi prosedürleri hızla uygulanmalıdır.
  • Semptom göstermeyen ancak testi pozitif çıkan sağlık çalışanları çalıştırılmamalıdır.
  • Sonbaharda sağlık çalışanlarının konaklama ihtiyacı acilen organize edilmelidir.
  • Okullar online eğitime geçeceğinden sağlık çalışanlarının çocukları için kreş sorunu çözülmelidir. Yaşanan acı tecrübeler kreş sorununun ne kadar hayati bir mesele olduğunu gözler önüne sermiştir.
  • ‘Döner sermaye tavandan ödenecek’ safsatası bırakılıp, tüm sağlık çalışanlarının temel ücretleri insan onuruna yaraşır ücret düzeyine çıkarılmalıdır. (İstanbul/EVRENSEL)
2442380cookie-checkBakan Koca’ya eleştiri: Twitter’ın başından kalk, sahaya in

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.