Bakan liselilere kondom dağıttı

Avusturya’nın Hırıstıyan Demokrat Halk Partili Sağlık Bakanı Dr Andrea Kdolsky Viyana’da bir lisede AİDS ile ilgili bir aydınlatma etkinliğine katılarak, 15 yaşındaki gençlere kondom dağıttı.

Kondom dağırırken de kendisinin de kondom kullandığını, AİDS gibi cinsel ilişkilerle bulaşan hastalıklara engel olmanın tek yolunun kondom kullanmak olduğunu lise öğrencilerine anlattı.

44 yaşındaki sağlık bakanı okula getirmiş olduğu bir kutu kondomu kendi elleri ile dağıtırken, kendisine sorulan soruları da yanıtlamaktan çekinmedi. Bakan sağlık konusunda kaygılı olmanın iyi olduğunu vurgulayarak kendi özel yaşamında da çok titiz olduğunu ve kondom kullandığını söyledi.

Avusturya genelinde 1993 yılından bu yana cinsel ilişki ile bulaşan 124 sifilis hastalığı ve yaklaşık 450 AİDS vakasına rastlandığı açıklandı.

113 BİN ÇOCUK AÇLIK SINIRINDA

Diğer taraftan gençlik ve çocuk avukatları temsilcileri haziran ayında Avusturya genelinde bir tur düzenleyeceklerini ve insanlara açlıkla ilgili bilgiler aktaracaklarını açıkladılar. 

Avukat temsilcileri Avrupa’nın en zengin ülkelerinden olan Avusturya’da da yaklaşık 113 bin çocuğun açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirttiler.

Çocuk avukatlarından bayan Manfred Pinterits 113 bin çocuğun açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını  Avusturyalının ya kabul etmek istemediğini veya olayın boyutunu bilmediklerini, bundan dolayı da insanlara bu sorunu çekinmeden anlatmanın zorunluluğunu ifade etti.

1148520cookie-checkBakan liselilere kondom dağıttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.