Bakan mayın temizleme standını es geçti

Londra’da başlayan ve dünyanın en büyük savunma ve silah fuarı olan “Savunma Sanayi ve Teçhizatları Uluslararası Fuarı”na Makina ve Kimya Endustrisi, ASELSAN ve FNSS-FMC Nurol olmak üzere çok sayıda Türk firmaları stand açtı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 8-11 Eylül tarihleri arasında yapılan Savunma Sanayi ve Teçhizatları Uluslararası Fuarı’nda (Defence Systems and Equipment International 2009) savunma sanayinin dünya devlerinin yanısıra, son yıllarda alanlarında büyük ilerleme sağlayan Türk firmaları yer aldı.

40 ülkeden toplam binin üzerinde firma katıldığı fuarda, Türk ordusu için uzun yıllardır savunma araçları üreten ASELSAN, Makina ve Kimya Endustriri ve FMC Nurol Savunma Sanayi gibi firmalar da görücüye çıkmış oldu.

SAVUNMA BAKANI GELDİ

Uluslararası savunma ve güvenlik uzmanları ile savunma bakanlıkları yetkilileri de hazır bulunduğu fuara, Türkiye’den Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkileri katıldı.

25 binden fazla ziyaretçinin beklendiği fuar alanı Londra’nın ünlü ExCel merkezinde 32 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor.

MAYIN TEMİZLEYİCİLERLE İLGİLENMEDİ

Savunma Sanayi ve Teçhizatları Uluslararası Fuarı’nda,özellikle Türkiye’yi yakından ilgilendiren ‘mayın temizleme’ araçları büyük ilgi gördü.

Savunma Bakanlığı ve yetkililerinin pek ilgi göstermediği İsveç firması Mine Wotlf System’e ait “Mine Wolf” (Mayın Kurdu) adlı teknoloji harikası uzaktan kumandalı araçlar, Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda çıkan tartışmalara da son noktayı koyacak nitelikteydi.

Mine Wolf System’in dünyada mayın temizleme konusundaki en büyük firmalardan biri olduğunu söyleyen Mine Wolf System Satış Müdürü Philip Gross, Mayın Kurdu denilen mayın temizleme araçlarının uzaktan kumandalı araçlar olduğunu ve günlük ortalama performansının, 5.000m2 ile 12.000m2 arasında olduğunu belirtti.

Gross,”Türkiye’nin mayınlar konusunda sorun yaşadığını duymuştum. Mayın Kurdu dediğimiz bu alet,Türkiye’nin sınırlarındaki bu mayınları temizlemek için birebir. Eğer Türk yetkililer bizimle kontak kurarsa, kendilerine yardımcı olabiliriz” dedi.

Uluslararası savunma Sistemleri ve Teçhizatları Fuarı’na katılan firmalardan bazıları fuar alanının hemen yanıbaşındaki Thames Nehri’nde deniz ve su savunma araçlarının katıldığı gösterilerle perşembe günü sona erecek.

1218110cookie-checkBakan mayın temizleme standını es geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.