Bakan, Tesco’dan intikam mı alıyor?

Bakan’ın sözleri, “İngiltere’de Polonyalı işçilere köle muamelesi yaptığı” basına yansıyan Tesco’dan intikam alıyor diye değerlendirildi.

Szczecin Belediye Başkanlığı görevi sırasında, Tesko ve benzer firmaları kovmak için  mücadele verdiğini ve bu tür hipermarketlerin açılmasına her zaman karşı olduğunu belirten Bayan Bakan, “Bu tür firmalar, küçük yerleşim bölgelerindeki esnafi iş yapamaz hale getiriyorlar” diye konuştu.

Tesco’nun ekonomik büyüme açısından hayati bir onemi de olmadığını savunan Bakan Lubinska, “Tesco gibi hipermarketlerin acilmasına her zaman karşı olduğunu ve Tesco’nun Polonya’da pek hoş karşılanmadığını savundu.
 
1996 yılında, Polonya parakende gıda  piyasasına giren İngiltere’nin en büyük süpermarketler zinciri Tesco, 1 milyar Sterlin’lik yatırım yaptı. Polonya’da yaklasık 20 bin çalışanı bulunan Tesco, 44 hipermarket  ve 36 süpermarket açarak, Polonya’daki en büyük yatırımlardan birini gerçekleştirdi.

Polonya’da yaklaşık 20 bin çalışanı bulunan Tesco, Doğu Avrupa ülkelerine açılıp yayılmayı amaçlıyor.  Polonya’da, Tesco’nun Doğu Avrupa ülkelerine yayılıp genişlemesi için kilit ülke konumunda bulunuyor.

Polonyalı Bakan, Tesco’yu gereksiz ve verimsiz bir yatırım olarak değerlendirirken, Tesco  yetkilileri, Polonya’da 5 yeni hipermarket  daha açmayı planladıklarını açıkladılar.

1117790cookie-checkBakan, Tesco’dan intikam mı alıyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.