Başkan yardımcı adayları 'temkinli' tartıştı

Tartışmada Demokrat Partili aday Joe Biden daha başarılı bir görüntü verirken, Cumhuriyetçi Partili Sarah Palin'in, soruları doğrudan yanıtlamaktan kaçındığı gözlendi.

PBS'ten gazeteci Gwen Ifill'in yönettiği tartışmada, ekonomi, Irak'ta çıkış stratejisi ve İran'a karşı izlenecek politikalar can alıcı noktalar oldu.

Palin'in, konuşurken Biden'dan çok izleyicilere dönerek konuşması, "Ben Washington'un içinden çıkma politikacılardan değilim, içinizden biriyim" mesajını vermesi, aile, eğitim, sağlık ve valisi olduğu Alaska'yı ilgilendiren enerji konularına sık sık değinmesi dikkati çekti.

Sarah Palin ayrıca, konuşurken iki kez izleyicilere göz de kırptı. Sahneye çıkar çıkmaz Palin'in ilk yaptığı, Biden'a, "Tanıştığımıza memnun oldum. Size Joe diyebilir miyim" demek oldu.Her iki başkan yardımcısı adayının da, birbirini hedef almak yerine daha çok rakip başkan adayını hedef aldığı görüldü. Palin, Obama'nın politikalarını eleştirirken, Biden da McCain'e eleştirilerini yöneltti.

EKONOMİ

Her iki aday da, ABD'nin mevcut ekonomi politikalarını değiştirme yönünde çalışacakları ve orta sınıfa daha dostça yaklaşacakları mesajı verdi. Biden, Wall Street krizi patlak verdiğinde McCain'in, "ekonominin temellerinin sağlam olduğu" yönündeki açıklamasına işaret etti ve "Tabii bu açıklama McCain'i kötü adam yapmaz, ama onun bu konuların farkında olmadığını gösterir" diye konuştu.

Palin ise McCain'in Amerikan iş gücünden bahsettiğini savundu ve Obama'nın vergileri yükseltmesinin Amerikan işçilerine yardım etmekten çok zarar vereceğini söyledi. Palin Biden'a, "Amerikan Senatosundaki yıllarınıza saygı duyuyorum. Ancak Amerikalılar, yeni ve farklı bir şey istiyor" dedi. Buna karşılık Biden, John McCain'in ABD Başkanı George Bush politikalarından farklı politika ortaya koymadığına işaret etti ve değişimin asıl motorunun kendi yönetimleri olacağını savundu.

FOTOĞRAF: Cumhuriyetçi Partili Sarah Palin

1179690cookie-checkBaşkan yardımcı adayları 'temkinli' tartıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.