Bakana malum olur!

Hürriyet’te yer alan Zeynep Lüle’nin haberine göre AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Teşkilatı’nca düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Dayanışma Çayı’na katılan Gönül, şunları söyledi:


“Onlarla beraber olacağız ama iyice bilelim diye söylüyorum. Avrupa’da 450 milyon insan yaşıyor, bunların yüzde 27’si evlilik dışı doğmuştur. Demek ki 100 milyondan fazla insan, evlilik dışı doğmuş. Bunun ahlaki tarafını bir kenara bırakıyorum. Bu çocukların yetiştirilmesi, kadınların, annelerin üzerinde kalmış.”


Bakan sözlerini “Türk hanımları evinin süsüdür, erkeğinin şerefidir” diye sürdürdü.


AB’Lİ KADIN NEDEN EVLENMİYOR?


AB resmi istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre AB ülkelerinde evlilik dışı doğan çocukların oranı, Bakan Gönül’ün belirttiği gibi yüzde 27.


Evlilik dışı çocuk sahibi olmanın başka birkaç nedeni olduğunu belirten AB uzmanları, öncelikle kadınların ekonomik bağımsızlığını elde etmeleri ve evlilik olmadan çocuk sahibi olmak istemelerini gösteriyorlar. Uzmanlar bu durumu, ‘Kocayı değil, çocuğu istemek’ olarak niteliyor.


İkinci bir nedeni ise ‘single mother’ olarak adlandırılan ve çocuklarını yalnız büyütmek durumunda olan kadınlara yönelik ‘sosyal yardımların’ yüksek olması. Kadınlar bu avantajdan yararlanmak için, çocuğunun babasıyla birlikte yaşamasına rağmen ‘evlenmemeyi tercih’ ediyorlar.  
 

1019890cookie-checkBakana malum olur!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.