Bakana saat sordu hayatı karardı

17 Aralık zanlıları arasında yer alan ve 700 bin TL’lik rüşvet saat aldığı ileri süren eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a Ankara’nın ünlü bir restoranında ‘Saat kaç?’ diye soran Hasan isimli bir hastane müdürü ile arkadaşlarının hayatı kabusa döndü. Çağlayan’ın çocukları ve korumaları Hasan’ı yaka paça restoran mutfağına götürüp sorguya çekti. Cep telefonundan gerekli bilgileri alıp kimliğine ulaştı

Taraf Gazetesi’nden Hüseyin Özay’ın haberine göre, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın Ankara’nın ünlü restoranında yaşanan saat kaç krizinin ayrıntıları netleşti. Buna göre, Çağlayan’a, “Sayın bakan saat kaç” diye soran kişinin, özel bir hastanede müdür olduğu ve olayın ardından da Hasan isimli müdür ile yanında bulunan ekip arkadaşlarının işten atıldığı ortaya çıktı. Ayrıca olayın yaşandığı sırada, Çağlayan ile korumaların “saat kaç” sorusunu yönelten vatandaşa sert tepki gösterdiği hatta mutfakta kısa süreli bir sorguya aldıkları öğrenildi.

SORANLAR ORTAYA ÇIKTI

17 Aralık zanlısı Reza Zarrab’a Bodrum tatilini yarıda kestiren vatandaş protestosunun bir benzeri, aynı davada adı geçen ve 700 bin liralık rüşvet saat aldığı iddiası ile uzun süre gündemde kalan Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın başına geldi. Ankara’nın Çayyolu semtinde lüks bir restorana giden Çağlaya’a, aynı yerde yemek yiyen bir grup genç tarafından, “Saat kaç sorusu” yöneltildi. Taraf Gazetesi’nin dünkü sayısında yayınlanan olayın ayrıntıları ve bakana saat kaç sorusunu yönelten gençlerin kimliği netleşti.

Buna göre, olay akşam saatlerinde meydana geldi. Zafer Çağlayan ve ailesi lüks restorana akşam yemeği için geldiler. Yan masalarında ise, Ankara’da özel bir hastanede çalışan bir grup sağlık personeli yemek yiyordu. Hastanede müdür olarak görev yapan Hasan isimli vatandaş, yemek sırasında dayanamayarak Bakan Çağlayan’a, “Sayın bakan saat kaç” diye sordu. Çağlayan soruya karşılık, saat 19.15 gibi bir cevap verdi. Ancak bu esnada, korumalar ve Çağlayan’ın çocukları saati soran yan masadakilerin üzerine yürüdü. Masada, “saat kaç” diye soran müdür Hasan’ın dışında, H.A. isimli, yine aynı hastanede çalışan sağlık personeli bulunuyordu. Aynı masada isimleri tespit edilemeyen başka sağlık çalışanlarının da olduğu öğrenildi.

KAYITLARINI ALDILAR

Olayın görgü tanıkları, “Saat kaç” sorusunun yöneltilmesinin ardından bakanın korumaları ile çocukları soruyu yönelten Hasan isimli sağlık müdürünü yaka paça restoranın mutfak kısmını götürdüler. Burada, ayaküstü vatandaş korumalar tarafından sorguya çekildi. Ve bu esnada, vatandaşın telefondan bazı numaralar alındı. Yine telefon aracılığı ile vatandaşın kimlik bilgilerine ulaşıldı.

İŞTEN ATILDILAR

Taraf, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ı “saat kaç” sorusunu yönelten ve bir özel hastanede çalışan sağlıkçıların yakınlarına ulaştı. Konu hakkında konuşmak istemediklerini ifade eden sağlık personelinin yakınları, olaydan bir gün sonra Hasan isimli müdürün ücretsiz olarak bir hafta izne çıkarıldığını ve bir hafta sonra da işten çıkarıldığını bildirdiler. Yakınlar, yine aynı masada bulunan ve Hasan’ın ekibinde yer alan H.A. isimli personelin de olayın ardından işten atıldığını kaydettiler. Sağlık personeli, şu anda başka özel hastanelerle iş görüşmesi yaptıklarını hatırlatarak, olayın duyulması halinde bu hastanelerden de olumsuz cevap almaktan çekindiklerini bildirdiler.

1424240cookie-checkBakana saat sordu hayatı karardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.