Bakandan cuma vaizi gibi sohbet

Resmi görüşmelerde bulunmak üzere Londra’da bulunan Bakan Aydın, Oxford’da “Türk İslam Kültürü ve AB” başlıklı bir toplantı düzenledi.

 

Türk İngiliz Sanayici ve İşadamları Derneği de, Londra’da yaşayan Türklerin sorunlarını bakana aktarması için 28 Ekim günü Swiss Hotel’de ayrı bir toplantı organize etti.

 

Swiss Hotel’deki toplantıya Forum ve Federasyon başkanları, Azizeye Camisi yetkilileri, belediyediyelerdeki Türk meclis üyeleri, gazeteciler ile vatandaşların aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişi katıldı.

 

Bakan, kesintisiz olarak iki saat boyunca vaiz verircesine yaptığı konuşmasında anılarından Osmanlı’nın Avrupa’daki reformlara katkısına çok çeşitli konulara değindi.

 

İNGİLİZ YETKİLİLER DESTEKLİYOR

Türkiye – AB ilişkileri konusunda da yorum yapan Bakan Aydın şunları söyledi:

 

“AB’nin ekonomik topluluktan kültürel birliğe geçmesi Türkiye’nin üyelik konusunda işini kolaylaştırmıştır. İngiltere’de görüştüğüm yetkililer Avrupa Komisyonu’nun görüşmelerin başlamasını isteyen raporu desteklemektedir. Türkiye’nin karşısına yeni bir sorun çıkarılırsa bu yalnız politik değil etik olarak da yanlış olur. Türkiye’nin reformları uygulamadaki eksiklikleri de doğaldır. Eksiklikler AB içinde bile  yaşanıyor…”

 

Sivil toplum örgütlerinin çoğunun katılmadığı toplantıda konuşması sonrasında temsilcilerin sorunlarını dinlemesi beklenen bakan, Nasrettin Hoca fıkrasında olduğu gibi sorunlarınızı zaten biliyoruz” diyerek toplantıyı sonlandırmak istedi.

 

Dinleyiciler ısrarlı parmak kaldırarak, Bakan’dan Londra’daki Türk gençlerinin uyuşturucu sorunlarına eğilmesini, yurtdışı harçlarının kaldırılması ve İngiltere’nin haksız vizesine karşı bir şeyler yapılmasını istediler.

1095370cookie-checkBakandan cuma vaizi gibi sohbet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.