Bakandan RTÜK’e yayın durdurma talebi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla RTÜK’e gönderilen yazıda, ”Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen” radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi. RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti. 


RTÜK’ten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, 3984 Sayılı Yasanın ”Yayınların Men Edilmesi” başlıklı 25. maddesinin, ”Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir” hükmü taşıdığı anımsatıldı. 


Anılan yazıda, aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir: 


”21/10/2007 tarihinde Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür. Kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunulur.”

1049660cookie-checkBakandan RTÜK’e yayın durdurma talebi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.