Bakanlar da tutuklanır

Uzun süredir hakkında iddia edilen suçlamalardan dolayı başı mahkemelerle dertte olan maliye eski bakanının tutuklanması talep edildi.

Kendisinin de Lichtenstein’de İlerici Vatandaş Partisi’nden (FBP) milletvekili olduğu belirtilen eski bakanın avukatının geçtiğimiz ekim ayında incelemek için aldığı dosyada belgelerin eksik çıktığı belirtildi. Bakanlığı sırasında bir kooperatif ile olan ilişkilerinde görevini kötüye kullanmaktan, vergi kaçırmaktan ve gelirinin açıklamasını yapamamaktan hakkında birden fazla dava açılmış olan eski bakanın BUWOG adlı kooperatif ile ilgili açılmış olan dava dosyasında bulunan belgelerin kaybolması Avusturya’da ciddi tartışmalara yol açtı. Davayı yürürten savcılık dosyada bulunması gereken belgelerin yerinde olmadığını ve olan belgelerin ise üzerinde oynanarak, eski bakan tarafından tutulmuş notların silindiğininin tespit edildiği açıklandı.

Olayın ortaya çıkması sonrasında Avusturya hükümeti konuyu görüşmek için bugün (Perşembe) toplanması beklenmektedir.

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Avusturya Sosyal demokrat Partisi (SPÖ) belgeleri karartma olanağının bulunmasından ve belgelerin manupile edilecegi endişesinden dolayı savcılıktan maliye eski bakanı hakkında tutuklama talebinde bulunduğu Avusturya ulusal gazetelerinin birinci sayfasından ilk ve tek haber olarak duyuruldu. SPÖ’nün dışında Avusturya’nın Parlamentosu’nda temsil edilen diğer partilerin de konunun parlamentoya getirilmesini ve orada görüşülmesini istedikleri ifade edildiği de ayrıca gazetelerin sayfalarında yer buldu.

1534510cookie-checkBakanlar da tutuklanır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.