Bakanlar istifa etti, müsteşarlar görevde

Buna göre; Adalet Bakanlığı görevini Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı görevini Sebahattin Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini ise Feridun Bilgin yürütecek.

Vekil bakanların görevi 6 Mart itibariyle başlayacak.

Portekiz ve ABD ziyaretleri öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bugün Bakanlar Kurulu’nda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanımız Efkan Ala bu dönem itibariyle son toplantılarına katıldılar. Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkür ettik. Kendilerine bir kez de kamuoyu ve milletimiz huzurunda teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızla da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında 3 bakanlığımızda da bakanlık müsteşarlarının seçime kadar nezaret etmeleri ve bakanlık görevlerini üstlenmelerini kararlaştırdık.

Adalet Bakanlığı’na sayın Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı’na sayın Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na da sayın Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle, 6 Mart son gün olmak üzere vekalet etmeleri kararlaştırılmıştır. Hayırlı olsun.

Zaten bu Türkiye’de on yıllardır uygulanan bir uygulama. Üzerinde düşünmek lazım, gerçekten ihtiyaç var mı diye. Ama bir teamül kural gereği bu 3 bakanlığın ataması yapılıyor. Sürekliliği sağlamak amacıyla müsteşarların bu görevi yürütmelerini uygun bulduk.

Bizim bırakın 3 ayı, 3 günü 3 saati, 1 dakikayı bile kaybedecek vaktimiz yok. Bu görevler milletimize hizmet için vesiledir. Görevi devreden arkadaşlarımıza teşekkür devralan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.”

1446420cookie-checkBakanlar istifa etti, müsteşarlar görevde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.