Bakanlıktan emekli aylığı açıklaması

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, emeklilere yönelik yapılması planlanan iyileştirmelerle ilgili son günlerde bazı basın-yayın organlarında çeşitli haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Bu haberlerde, emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirmelerle ilgili artış oranı ve miktarı gibi çeşitli bilgiler verildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Emeklilerimize yönelik yapılması planlanan iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Emeklilerimize yönelik yapılacak iyileştirmelerin ne kadar, nasıl ve ne zaman olacağı yönünde çıkan haberler doğru değildir.

Bilindiği gibi emeklilerimize yönelik yapılacak iyileştirme çalışmaları, bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’in talimatıyla başlatılmıştır. Sayın Bakanımız, emeklilerimize yönelik iyileştirme çalışmalarında son aşamaya gelindiği bilgisini de 4 Aralık Cuma günü Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ifade etmiştir, Ancak, konuyla ilgili çalışmalar henüz tamamlanmadığından yapılacak iyileştirmenin ne kadar ve ne oranda olacağı yönünde bir bilgi henüz kamuoyuna bildirilmemiştir.

Başta emeklilerimiz olmak üzere kamuoyumuzun, bakanlığımız tarafından emeklilerimize yönelik iyileştirmeyle ilgili (oran, miktar gibi) bir bilgi verilmedikçe, ilgili haberlere itibar edilmemelidir.”

1226140cookie-checkBakanlıktan emekli aylığı açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.