Başkanın adamı Dünya Bankası’na başkan

ABD Başkanı George Bush’un Düanya Bankası’na başkan adayı olarak önerdiği Paul Wolfowitz, Washington’da Dünya Bankası yönetiminin karar vermesine saatler kala, Avrupalı bakanlarla gayrı resmi bir toplantıda bir araya geldi.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMALAR

Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Wolfowitz’den duyduklarının kendilerini tatmin ettiğini söyledi. Belçika Yardım ve Kalkınma Bakanı Armand de Decker, Avrupa ülkeleri arasında, Wolfowitz’in başkanlığına karşı çıkan olmadığını belirtti.

AB Wolfowitz’e desteği karşılığı, kendisinin iki başkan yardımcısından birinin Avrupalı olmasını umuyor. Ancak Paul Wolfowitz, Fransız Jean-Pierre Jouyet’yi, başkan yardımcısı olarak atayıp atamayacağı hakkındaki bir soruya açık yanıt vermedi.

“ELEŞTİRİYOR AMA KARŞI DEĞİL”

İngiltere medyasında yeralan haberlerde Avrupalı liderlerin, Irak Savaşı’nın mimarı eski Amerikan Savunma Bakan yardımcısının bu göreve getirilmesini eleştirseler de genel olarak karşı çıkmayacakları yorumunda birleştiler…  Medya “şahin” kanadın temsilcisi Wolfowitz’e karşı Avrupa’nın bankadaki gücünü artırmak istediğini sayfalarına taşıdı. Ayrıca Avrupa’nın büyük olasılıkla başkan olacak Wolfowitz’in sertlik yanlısı olmasının yanısıra bankanın paralarını ABD’nin politikası doğrultusunda kullanacağından da kaygı duyulduğu yorumu yapıldı.

İLGİLİ HABER:

– Dünya Bankası ABD’nin, IMF İngiltere’nin

– ‘Bankayı, ABD çıkarları için kullanacak’

 

1102120cookie-checkBaşkanın adamı Dünya Bankası’na başkan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.