Başkent bombasında tutuklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı’na getirilen A.Ö, N.B. ve İ.E., Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından sorgulandı.


Savcılık sorgusunun ardından A.Ö. ve N.B. tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, İ.E. serbest bırakıldı. Ankara 11. Ağır ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliğine çıkarılan zanlılardan A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


11 KİŞİ DAHA ARANIYOR


Van’ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu devam ederken, soruşturma kapsamında 11 kişinin daha arandığı bildirildi. Minibüste ele geçirilen 3 ayrı cep telefonu içerisindeki sim kartlarda kayıtlı bulunan ve bu telefonları daha önce kullandıkları belirlenen 18 kişinin yakalanması için Başkale ilçesinde operasyon düzenlendi.


Sorguları süren 7 kişi için Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ek süre talep edilmezken zanlıların terör örgütü PKK ile bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığı ve gerek görüldüğü takdirde Ankara’ya gönderilebileceği ifade edildi.

1048270cookie-checkBaşkent bombasında tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.