Başkentte su sıkıntısı, elektrik kesintisi…

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara’da günde ortalama 1 milyon metreküp su kullanıldığı belirtilerek, yaz aylarında barajlardaki buharlaşmayla birlikte bu miktarın 1 milyon 350 bin metreküpe çıktığı ifade edildi.


Barajlardaki mevcut su rezervinin Ankara’nın 6 aylık ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, kentin su ihtiyacı için önlem olarak, Çubuk’un 30 kilometre ötesinde bu yıl 58 milyon metreküplük Kavşakkaya Barajı’nı inşa ettiği anımsatıldı.


Su sıkıntısına acil çözüm amacıyla Kızılırmak üzerindeki Kesikköprü ve Hirfanlı barajlarından su getirilmesi için çalışmalara başlandığı kaydedilen açıklamada, toplam 125 kilometrelik sistemin borularının döşenmeye başlandığı belirtildi. Sistemin, yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiği vurgulandı.


Ayrıca, Gerede projesi için Büyükşehir Belediyesinin sondaj çalışmalarını tamamladığı bildirilen açıklamada, bu sistemin ancak 3 yıl içinde devreye girebileceğine işaret edildi.


BAŞKENTTE ELEKTRİK KESİNTİSİ 
 
Trafolarda bakım çalışmaları nedeniyle 18 Mayısta Ankara’nın bazı yerlerine elektrik verilemeyecek.


Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, 18 Mayıs Cuma günü elektrik alamayacak yerler ve saatleri şöyle:


09.00-17.00 saatleri arası; Çankaya İlçesine bağlı Tuna Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, Adakale Sokak, Ataç 1 Sokak, Ihlamur Sokak, Bayındır Sokak ve civarı ile Anadolu Bulvarı Devlet Demiryolları lojmanları ve civarı, Bahçelievler Akdeniz Caddesi, M.Fevzi Çakmak Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, Fen Fakültesi Kimya Fakültesi, Ticari İlimler Akademisi ve civarı,


09.00-18.00 saatleri arası; Mamak İlçesine bağlı Şahintepe Mahallesi Natoyolu Caddesi, İ.Alim Sultan Caddesi, Mutlu Caddesi, 5. Caddenin bir kısmı, 50, 52, 53, 80, 81, 82 ve 83. sokaklar ve civarı,


09.00-18.00 saatleri arası; Yenimahalle İlçesine bağlı Batıkent Sevil Merkez 84, Yıldırım Pazar, Mesa, Yeni Huzur, Mekan, Ankara Altın Kooperatifleri ve civarı,


09.00-17.00 saatleri arası; Kızılcahamam İlçesine bağlı Kurumcu, Aşağı Höyük, Yukarı Höyük, Sorkun, Tahtalar, Bayındır, Yukarı Akkaya, Kultak köyleri.

1042830cookie-checkBaşkentte su sıkıntısı, elektrik kesintisi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.