Bakkala çekiçle saldırıya 4 yıl

Türk ve Kütlerin yoğun olarak yaşadığı Lordship Lane’deki N17’de Türk bakkalına geçen yıl 18 Temmuz’da alış verişe giden ve işyerinde sigara içilmesine izin verilmediği için çalışanlarla kavga eden Carrington’un bakkaldan ayrıldıktan 10 dakika sonra bir çekiçle döndüğü ve 26 ve 42 yaşındaki iki çalışanı ağır yaraladığı açıklandı.

4 Haziran günü Wood Green Crown Court’ta hakim karşısına çıkan zanlı iddia edilen suçları reddetmesine karşın 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Carrington’un bakkalda saldırısı sonucu çalışanlardan birisinin elinden diğerinin de başından yaralandığı ve tedavi gördükleri hastanede yaralarına dikiş atıldığı mahkemeye sunulan raporlarda belirtildi.

Metropolitan Police açıklamasında olayda saldırıya uğrayan işçilerin şikayetiyle yakalanarak gözaltına alınan Carrington’un ertesi günü çıkarıldığı Enfield Magistrates Court’ta tutuklandığı yer aldı. 5 Mayıs’taki duruşmada da jürinin zanlıyı suçlu bulmasıyla cezasının saptanması 18 Temmuz’daki duruşmaya bırakılmıştı.

POLİSTEN BAKKALA ÖVGÜ

Polis Müfettişi Endy Francis, olaydaki mağdurların ve tanıkların korkutulmasının çok gereksiz olduğunu belirterek, suçlu aleyhine tanıklık yapanları şöyle övdü:

“Carrington bakkaldaki tartışma sonrası evine gidip çekiç alıp dönmesi ve çalışanlara saldırmasıyla olayı bir başka boyuta taşıdı. Mahkemede suçsuz olduğunda ısrar etmesine karşın jüri tarafından suçlu bulundu ve adalet de yerini buldu. Ben olayın mağdurları ve olayı görenlerin böylesi sinir bozucu bir olayın ardından mahkemeye gelip cesurca tanıklık etme cesaretlerinden dolayı kutluyorum.”

823240cookie-checkBakkala çekiçle saldırıya 4 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.