Başkonsoloslukta AB toplantısı

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre; Türkiye-AB katılım müzakerelerinin sivil toplum diyalogu ayağı kapsamında, KPK üyelerinin AB üye ülkelerinde Türklerin yoğun bulunduğu noktalara yaptıkları ziyaretler çerçevesinde, dört kişilik bir parlamenter heyet, 23-27 Mart 2007 tarihleri arasında Londra’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.


Açıklamada şöyle denildi:


“Türkiye-AB KPK Eşbaşkanı Trabzon milletvekili Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu, İzmir milletvekili Zekeriya Akçam, Rize milletvekili İlyas Çakır ve İstanbul milletvekili Halil Akyüz ile KPK Sekreteri Buket Turan’dan oluşan heyetin ziyaret amacı Londra’da yaşayan vatandaşlarımızın siyasi hayata daha aktif katılımlarını ve topluma katkılarını arttırmalarını teşvik ederek, üyelik müzakerelerine müsbet katkı sağlamalarının alt yapısını oluşturmaktır.


Türkiye-AB KPK Heyeti, bu bağlamda Londra ve çevresinde yaşayan Türk toplumundaki kanaat önderleri, dernekler, işadamları, öğretmenler ve basın mensupları ile bir araya gelecektir. Ayrıca İngiliz Parlamentosu’nda İngiltere-AB Komisyonu üyeleri ve Türkiye-İngiltere Dostluk Grubu üyeleri ile de görüşecek olan Türkiye-AB KPK Heyeti, 27 Mart 2007 Salı günü sabah saat 10:00’da Başkonsolosluğumuzda Türk basın mensupları ile bir araya gelecektir.”



 

800890cookie-checkBaşkonsoloslukta AB toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.