Başkonsolosluk’tan siteme yanıt

Streater tek başına Türkiye için lobi yapıyor ve Türkiye’ye karşı önyargılarını yıkmak için gazetelere mektuplar gönderiyor…

Gazetemize demeç veren Streater, büyük büyük dedesi Namık Kemal’in Padişan III’ncü Ahmed’in torunu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Padişah Abdül Hamid’e karşı çıkan Namık Kemal’e hanedan soyundan geldiği için nasıl davranılacağını da şaşırmışlardı… Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana ilk kez Osmanlı tarihi ve hanedanlığı çok konuşulur oldu. Türkiye’deki uzak akrabalarım da yaşayan tarih olarak beni gördükleri için ailenin hikayesini kaleme almamı, ailenin arşivi ve mektuplarının gün ışığına çıkmasını istiyorlar…”

BAŞKONSOLOS’UN YANITI

Demirok’un yanıtı da şöyle:

“Osmanlı hanedanından kimlerin İngiltere’de yaşadığını tam olarak bilmediğimiz için davet listesini bizle teması olan Hanedan üyelerinden istedik. Aldığımız bilgilere göre de davette bulunduk. O nedenle atladığımız isimler olabilir. Ancak, Osman Streater ve kendisinin tanıdığı hanedan üyeleri ile de tanışmaktan büyük bir mutluluk duyarız. Benimle doğrudan temas edebilirler.”

FOTOĞRAF: Osman Streater ve eşi Kabby…

840780cookie-checkBaşkonsolosluk’tan siteme yanıt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.