Başkonsolos’tan Fahri Konsolos’a Anlamlı Ziyaret

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrich Balás Fahri Konsolos Osman Şahbaz’ı ziyaretinden önce, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nu da aynı gün ziyaret etti.
Küçükçekmece ve Bahçelievler Belediyeleri ile Budapeşte’nin Józsefváros ve Újbuda ilçeleri ile kardeş kent işbirliği altyapısını oluşturmak, kadim dostluk yapısını daha da derinleştirmek gayreti ile Macaristan’dan getirilen davet mektuplarını takdim etti.
Sonrasında Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’a İstanbul’daki ofisinde nezaket ziyaretinde bulunarak, Türkiye ve Macaristan arasındaki işbirliği çalışmaları konularında değerlendirmede bulunuldu.
Hendrich Balás ziyarette şunları söyledi ” İki ülke arasında başarılı çalışmalarınızı kutluyorum. Güzel işler yapıyorsunuz. 26 Ekim Macaristan’ın bağımsızlık ve özgürlük sembolü milli günümüzü geniş katılımla İstanbul’da kutlayacağız. Yine her yıl olduğu gibi coşkulu en güzel şekilde icra edeceğiz.”
Dostlukların ve ilişkilerin sürdürülebilir olması için yerel STK, belediye ve üniversitelerimize çok iş düşmektedir
Osman Şahbaz ise konuşmasında, ” Bugün sizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. İki ülke arasındaki işbirliği ve dostluk ziyaretinizle bizleri bahtiyar ettiniz. Dostlukların ve ilişkilerin sürdürülebilir olması için yerel STK, belediye ve üniversitelerimize çok iş düşmektedir. İşbirliklerimizde yerel halkların iletişime geçmesini önemsiyoruz. Ticaretin artırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Ziyaret Tempo Çorap fabrika merkez binasında gerçekleşti. Görüşmeye Tempo Çorap Muhasebe Müdürü Ahmet Katmer, İhracat Direktörü Ziya Göktaş, Serkan Livtürkmen ve konsolosluk asistanı Helga Walle Karakaya katkıda bulundu.
Ziya Göktaş ise çorap sektörünün Türkiye ve dünyadaki durumu konusunda geniş bilgi vererek, şunları söyledi, ”Çin dünya pazarına 2004 yılında girmeden önce Türkiye dünya pazarındaki en büyük çorap ihracat ve tedarikçisiydi. 2004 yılından sonra Çin Türkiye ihracat pasta payının büyük bir bölümünü ele geçirdi. Özellikle ABD pazarı Çin’e kaydı. Bu zaman zarfında 2015 yılı kayıtlarına göre Çin %43’e kadar ilerledi ve Türkiye buna karşılık %17’lik bir pazar payına sahip. Türkiye’nin 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolar ihracat, ABD pazarına Türkiye çorap sektörünün yönelmesi ile ciddi katkısı olacaktır.”

Ziyaret sonrasında çorap üretim tesisi hep birlikte gezildi. Yeni üretilen çoraplardan Macar heyete hediye edildi.

771610cookie-checkBaşkonsolos’tan Fahri Konsolos’a Anlamlı Ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.