Bağlantısızlar haber ağı projesine onay

Asya, Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika’dan 80’den fazla ülkenin enformasyon bakanlarının ve üst düzey temsilcilerinin katıldığı Kuala Lumpur’daki toplantıda, ”Bağlantısızlar Hareketi Haber Ağı” projesi onaylandı.


Malezya’da 2 gün süren toplantının ardından yayımlanan ortak bildiride, ”Batı medyasının önyargılarına ve çarpıtmasına maruz kalmış azgelişmiş ülkelerin, bu yalan kampanyalarını çürütmek ve birbirlerine diğer ülkelerdeki gelişmelerle ilgili haber desteği sağlamak üzere, haber ağını 2006 başında kullanmaya başlayacağı” ifadesi yer aldı.


Bildiride, Bağlantısızlar Hareketi üye ülkelerin bakanlarının, ”medyanın, azgelişmiş ülkelere karşı düşmanca propaganda için araç olarak kullanılmasına karşı olduğu” ifade edildi.


Bakanlar, ayrıca ”Batı medyasının, Müslümanlar için terörist faaliyetlerde bulunan kişiler profili çizme eğilimini” reddettiklerini bildirdi.


Malezya Enformasyon Bakanı Abdülkadir Şeyh Fedzir, Bağlantısızlar Hareketi haber ağının Batı medyasının uluslararası haberler üzerindeki hakimiyetinin azalmasına yardımcı olacağını söyledi.


Bağlantısızlar Hareketi’nin internet üzerinden haber ve fotoğraf paylaşımını sağlayacak haber ağı, Malezya haber ajansı Bernama tarafından koordine edilecek.

684190cookie-checkBağlantısızlar haber ağı projesine onay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.