Balayından Çanakkale’ye uçtu

Çanakkale’de Kolin Otel’de düzenlenen resepsiyonun başında yaklaşık 10-15 dakika sohbet eden Erdoğan ve veliaht prens, ilk olarak Charles’in kısa süre önceki evliliğinden söz ettiler.


Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Charles’i kutlayan Başbakan Erdoğan, prensin eşi Camilla Parker’a da tebriklerini iletti. Erdoğan ile Charles, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinden bahsederken, Başbakan Erdoğan AB’ye yönelik reformların uygulanmasına ilişkin çalışmalara devam ettiklerini söyledi.


Prens Charles, sohbetin bir bölümünde Türkiye’ye yeniden gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başbakan Erdoğan da buna karşılık, kendisini Türkiye’de görmekten dolayı çok memnun olduklarını belirterek, Charles’in Çanakkale ve Gelibolu ziyaretinden çok hoşnut kalacağından emin olduğunu dile getirdi.


Erdoğan ve Charles daha sonra diğer davetlilerle yakından ilgilendi. Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark, Avustralya Başbakanı John Howard ve diğer üst düzey yetkililerin katıldığı resepsiyonda, ayrıca Olgunlaşma Enstitüsü de bir defile düzenledi. Bu arada, Prens Charles’in Türkiye’ye İskoçya’daki balayının hemen ardından geldiği öğrenildi.

780250cookie-checkBalayından Çanakkale’ye uçtu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.