Bali bombacısı hücre evinde vuruldu

Güney Doğu Asya’nın en tehlikeli terör şüphelisi ve El Kaide’nin bölgedeki kolu olan bomba uzmanı Husin, geçen hafta Endonezya’nın Java Adası’nda kaldığı hücre evinde kıstırılarak öldürüldü.

Bölgede faaliyet yürüten İslami Cemaat Örgütü’nün bomba uzmanı olan Dr Husin, Bali’de 2002 ve bu yıl gerçekleştirilen bombalı saldırıların ve Jakarta’daki Marriot Oteli ve Avustralya Büyükelçiliği saldırılarının planlayıcısı ve perde arkasındaki azmettiricisi olarak tanınıyor ve 2002 yılından bu yana aranıyordu.

East Java’nın Batu Kasabası’nda gizlendiği belirlenen Husin ve iki adamının bulunduğu ev Endonezya güvenlik kuvvetleri tarafındanm sarıldı ve vedekilerle çıkan silahlı çatışma bir saat sürdü. Husin ve adamlarının üzerlerindeki bombaları patlatarak intihar ettiklerini haber verildi ancak bu haber daha sonra yalanlandı.

Yapılan açıklamaya göre Husin’le birlikte bulunanlardan biri kendisini havaya uçurdu ancak Husin buna fırsat bulamadan Polis tarafından vurularak öldürüldü. Operasyon sırasında Avustralya Federal Polis görevlieri ve polis teknik elemanlarının da hazır  bulunduğu belirtildi.

Husin’in saklandığı adres tesbit edilince Endonezya Polisi hemen harekete geçerek verilen adresteki evi sardı. Çatışmadan sonra evde yapılan aramada 11 patlamaya hazır yüksek tesirli bomba bulundu.

Azahari bin Husin’in yakalanmasını, Husin ile İslami Cemaat Örgütü’nüğn beyni olduğu ileri sürülen Top arasındaki haberleşmeyi sağlayan kuryenin ele geçirilmesi sağladı.

Öldürülen kişinin Husin olduğunun belirlenmesinden sonra gerek Endonezya Hükümeti, gerek Avustralya Hükümeti’nden yapılan açıklamalarda Husin’in ortadan kaldırılmasıyla bölgede terörün durmayacağı ancak büyük bir darbe yediği vurgulandı.

FOTOĞRAF: Azahari bin Husin (kücük resim) ve operasyonda yer alan Endonezya güvenlik kuvvetleri

1118550cookie-checkBali bombacısı hücre evinde vuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.