Bali’de “okur-yazar” değil, “yazar-okur” festivali

2002 yılında Bali’ de yaşanan ve başta Avustralyalı turistler olmak üzere bir çok kişinin ölümüne neden olan büyük patlama olayından sonra turist kaybeden adaya yeniden ilgi çekmek amacıyla başlatılan Festival öyle çok ilgi görmüş ki bugün dünyanın sayılı Edebiyat Festivalleri arasına girebilmiş.

Ülkedeki en büyük Edebiyat olayı sayılan ve bu yıl 10. yapılan Ubud Yazar ve Okurlar Festivali’ne yalnızca Endonezyalı yazarlar değil, her yıl artan bir ilgi ile dünyanın dört
bir tarafından yazarlar ve isteyen okurlar katılıyor. Festivalde yazarların eserlerini tanıttığı söyleşilerin yanısıra çeşitli edebiyat konularında worshoplar yapılıyor, imza günleri ücretsiz sanat programları, film gösterileri düzenleniyor. Bu yılki festivale 200 yazar ve ressam katılmış, Ubud’un 53 farklı yerinde toplam 220 aktivite gerçekleştirilmiş.

Festival sonunda gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların %96’sı tekrar katılmayı düşündüğünü ve % 98’i de aile ve arkadaşlarına festivale katılmalarını tavsiye edeceklerini belirtmişler.
Festivalin bir özelliği de yeni yazarların tanıtımıtına büyük katkı sağlaması.

Festivalin Bali’nin turizmine hatırı sayılır düzeyde bir katkı sağladığı, festival tarihleri süresince hem yerli hem yabancı turist sayısında büyük artış olduğu gözlenmiş. Bali’de tatil yapmak isteyenler günlerini Ubud Edebiyat Festival tarihlerine denk getirirlerse bir taşla birden çok kuş vurmuş olur, bedenleri kadar zihinlerini de dinlendirmiş olarak Bali’den geri dönebilirler…

_________________

[email protected]

1557080cookie-checkBali’de “okur-yazar” değil, “yazar-okur” festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.